Vesting Game Naarden. Dagelijks te bezoeken.
Vesting Game Naarden. Dagelijks te bezoeken.

Donderdag 22 oktober

Hui Chun Gong op de hei

8.45 uur | Paviljoen Heidezicht

Een reeks van langzame, vloeiende bewegingen voor 'de terugkeer van de lente' in lijf en geest. Voor innerlijke kracht, balans en hernieuwde energie. 5 euro per les. Info en opgave: bel/app Akasha: 06-38261399.

Vesting Game

9.00 uur | Vesting Naarden

Wandel door de straten van vestingstad Naarden en beleef honderden jaren historie. Doe allerlei doe- en denkopdrachten, zoals foto-opdrachten, speuren naar antwoorden en het oplossen van raadsels in deze bijzondere citygame. Download de app op je telefoon, ontvang automatisch de logingegevens en ga van start met deze leuke citygame. Geschikt voor de nieuwe samenleving (nergens naar binnen, overal 1,5 meter afstand, alleen met het gezin). Geschikt voor families met kinderen vanaf zes jaar en groepen tot 30 personen. Te boeken vanaf vier personen (minder kan, maar u betaalt voor 4 personen). Voor groepen kunnen wij ook een gepersonaliseerde game aanbieden. Informeer gerust naar de mogelijkheden via shop.fortevenementen.nl. Dagelijks te bezoeken.

Fort Family Rally

9.00 uur | Rest. 't Rechthuis
Muiderberg

Beleef de Fort Family Rally. Navigeer met het roadbook langs de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, los puzzels op, speel de fortenbingo, steun de forten en win een mooie prijs. Met deze rally rijd je vanuit Muiderberg in twee à drie uur zo’n 60 kilometer over de Nieuwe Hollandse Waterlinie Noord langs een prachtige, groene fortenroute en eindig je in Weesp. Boek online via: shop.fortevenementen.nl. Volgens RIVM-richtlijnen (alleen met eigen gezin, uitstappen niet nodig). Geschikt voor families met kinderen van 6 tot 16 jaar. Dagelijks te bezoeken.

Weer naar de film

9.30 uur | Filmhuis Bussum

Weer naar de film, maar natuurlijk met inachtneming van 1,5 meter afstand. Films met artistieke en/of culturele waarde. Filmhuis Bussum ligt in het centrum vlak bij treinstation Naarden-Bussum, bushaltes en parkeergarage. Brediusweg 1, Bussum.

Hatha Yoga

9.30 uur | deMess Naarden

Ria Hurkmans geeft elke donderdag les in Hatha Yoga in Saswitha stijl. Op zoek naar een opleiding voor yogadocent kwam ze terecht bij de Saswitha opleiding voor yoga en wijsbegeerte. Ze heeft de opleiding afgerond met het specialisatiejaar yoga voor doelgroepen en de modules yoga en meditatie, ayurvedische massage, tantra/mantra ademtherapie en anatomie. Www.demess.nl/indemess.

Koffieochtend

10.30 uur | De Kazerne Muiden

Iedere donderdagochtend bakkie doen. Lydia, Monique en Caroline kijken uit naar uw komst. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Meer info: Caroline, opbouwwerker Versa Welzijn, 06-82843440.

Vesting City Steptour

12.00 uur | Bezoekerscentrum
Naarden

Een mooie steptocht van ongeveer zes kilometer door de binnenstad en om de stadsmuren heen. Steppen door de prachtige straatjes met eeuwenoude huisjes met trapgevels, militaire gebouwen en leuke restaurants is een prachtige en unieke belevenis. U kunt deze tocht low budget doen en ontvangt dan een routekaart van ons, of onder de begeleiding van een stadsgids. Onze gids begeleidt u tijdens de tocht en vertelt u mooie en interessante verhalen over de geschiedenis en het ontstaan van deze eeuwenoude garnizoensstad. De tocht is prima in een uur te rijden en is niet intensief, het is ook mogelijk om de tocht te verlengen tot acht kilometer. Meer informatie: Www.vestingadventure.nl.

Vrijdag 23 oktober

Computerhulp

10.00 uur | Bibliotheek Bussum

Seniorweb computerhulp is weer van start gegaan. Aanmelden: pbulten@gmail.com of 035-6973004. Elke vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Zaterdag 24 oktober

Muziek voor de Ukkepuk

10.00 uur | De nieuwe Muziekschool, Sint Vitus College Bussum

Wil je graag muziekmaken met je kleintje en is hij/zij tussen de nul en vier jaar oud? Maak kennis met de geluiden en klanken van verschillende muziekinstrumenten.

Storioni trio

19.00 uur | Tindalvilla Bussum

Het Storioni trio treed op in de Tindalvilla. Op het programma: Camille Saint Saëns, trio opus 18 in F (1863) en Maurice Ravel trio in A klein (1914). Reservering vooraf is verplicht. Het maximum per groep is 30. Reservering geldt in volgorde van betaling. Maak 25 euro over op bankrekening NL94ABNA 055.40.65.681. Contact: reserveren@tindal.nl. Www.tindal.nl.

Concert

19.30 uur | deMess Naarden

Een extra small theaterconcert vol bekende songs en inside stories over de Zweedse hitmachine Abba. Alles wat je altijd al wilde weten over de blonde Agnetha en rode Anni-Frid. Saunaparty’s, stalkers, hits en haat. De zingende zussen Beatrice en Vera van der Poel kruipen in de huid van Anni-Frid en Agnetha en vertellen het fantastische verhaal van Abba: het succes, de roddels, het drama, de achterklap. Ze zingen het repertoire op een bijzondere manier: extra small zoals de liedjes geschreven zijn, bij de piano. Dancing Queen, The Winner Takes It All, Knowing Me Knowing You, Voulez Vous, SOS en natuurlijk Mama Mia.

Zondag 25 oktober

Lezing

10.30 uur | de Besant Hall Naarden

Duik samen met Geert Kimpen in de diepe wijsheden van het oude India om weer naar je ziel te leren luisteren, die als een wanhopige boordcomputer je leven lang verbinding met je probeert te maken.

Mess Klassiek

11.00 uur | deMess Naarden

In het kader van de samenwerking tussen de Stichting Eigen Muziekinstrument (SEM) en deMess Klassiek spelen Maria Cristina en Carlos Marín werk voor fluit en piano van Georges Enescu en Bohuslav Martinu. In de tweede helft van het concert speelt het jonge Nederlandse Adam Kwartet het strijkkwartet nummer 4 van Peteris Vasks.

Pianorecital

15.00 uur | BIJ ANDREAS Naarden

Shane van Neerden is een jonge Amerikaanse pianist met Nederlandse roots: zijn oma was een klasgenootje van Anne Frank. Shane is een pianist van uitzonderlijke klasse. Hij speelt prachtige werken van Debussy en Medtner. Reserveren: www.bijandreas.nl.

Mess Jazz

15.30 uur | deMess Naarden

'Trio C tot de Derde' (Coos Lettink - accordeon; Carel den Hertog - viool; Caspar Terra - klarinet) speelt klezmer in de puurste zin des woords: Joodse feestmuziek. Een stijl die voortdurend in ontwikkeling is. In de voetsporen van componisten als Béla Bartók en Zoltán Kodály reist het trio regelmatig richting Oost-Europa op zoek naar nieuwe muziek.

Maandag 26 oktober

Seniorencafé ASGM

10.30 uur | Brownies & Downies
Bussum

Gezellig kopje koffie drinken en bijpraten. Voor zaterdag aanmelden bij Truus, 035-6920694.

Woensdag 28 oktober

Fietsen

10.00 uur | Bellefleur Naarden

De lengte van de tochten is circa 35 kilometer. Er wordt na ongeveer een uur fietsen gepauzeerd voor koffie/thee en rond 12.30 uur wordt er gestopt voor de zelf meegebrachte lunch. Inlichtingen: Janneke Vlak 06-44708719 of fietsen@wocbellefleur.nl.

Koffie om de Hoek

13.00 uur | Uit Wijk Bussum

Gewoon buiten voor de deur van het buurthuis een kop koffie drinken. Marga & Alie verwelkomen je iedere woensdag om 13.00 uur.

Hatha Yoga

18.45 uur | Bellefleur Naarden

Een rustige yogavorm waarbij bewegen en ontspannen centraal staan. Door Ellen van Gelder. Op woensdagavond van 18.45 tot 20.00 uur. 8 euro per les. Interesse? Meld je snel aan. info@wocbellefleur.nl of 035-6953117. Voor volwassenen tot 65 jaar.

Donderdag 29 oktober

Webinar

19.30 uur | Volksuniversiteit
Naarden-Bussum

In het kader van 100 jaar Volksuniversiteit Naarden Bussum zal de bekende filosoof en auteur Désanne van Brederode een webinar presenteren onder de titel ‘Doorleefde kennis'. Zij zal ingaan op het feit dat een instelling een geschiedenis heeft en deze ook uitdraagt. Informatie en inschrijven via www.volksuniversiteitnaardenbussum.nl.


Ook weer begonnen met
activiteiten?
Meld deze dan via Gooiagenda.nl.
Gaat uw activiteit niet door?
Verwijder deze dan uit de
agenda of wijzig uw tekst.

Pianorecital: Shane van Neerden op zondag 25 oktober in Naarden.