Afbeelding
Foto: Jaap van Hassel

Moordverdachte op Bussumse zit tot begin '21 vast

BUSSUM De 41-jarige man die verdacht wordt van moord dan wel doodslag op een vrouw in een woning aan de Nieuw Bellevue in Bussum, zit nog altijd vast.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie laat weten dat hij tot 4 januari 2021 achter slot en grendel zit. “Tenzij hij om een schorsing vraagt.” Vóór 4 januari moet de man verschijnen op een pro-formazitting. Het OM wil nog altijd niet bevestigen of de man ook de echtgenoot van de vrouw is. De man staat overigens volgens de Gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA) op een adres in Amsterdam ingeschreven.

Geweldsincident

Op zaterdag 19 september jongstleden kreeg de politie rond 5.00 uur de melding over een geweldsincident in een woning aan de Nieuw Bellevue. In de woning werden een dode vrouw aangetroffen en een 41-jarige bewoner. De vrouw is door geweld om het leven gekomen. De man werd aangehouden vanwege betrokkenheid bij haar dood.


Willem de Zwijger College weer open

BUSSUM Het Willem de Zwijger College is weer open voor alle leerlingen. Directeur Jan Adels sloot de schooldeur de laatste drie dagen voor de herfstvakantie omdat meerdere docenten en leerlingen met COVID-19 besmet bleken. De leerlingen kregen thuis online les.

Tijdens de herfstvakantie is de situatie met betrekking tot de besmettingen positief ontwikkeld. Daarom is iedereen weer welkom. Leerlingen en medewerkers moeten wel een mondkapje op in situaties waar 1,5 meter afstand niet te waarborgen is, zoals op gangen en in aula's. In de klas, als leerlingen zitten, mag het mondkapje af.