Tergooi Hilversum.
Tergooi Hilversum. © Foto Miché / Bastiaan Miché

Weer cohortafdeling voor coronapatiënten in Tergooi

GOOISE MEREN De cohortafdeling voor coronapatiënten in Tergooi, waar afgelopen voorjaar tientallen mensen lagen, is sinds vorige week weer terug in het Hilversumse ziekenhuis. Er staan zeventien bedden en die waren gisteren ook bezet.

Op deze verpleegafdeling liggen alleen patiënten die besmet zijn met het coronavirus. Zij mogen geen bezoek ontvangen. Bij elkaar opgeteld liggen er nu zeventien coronapatiënten in het Gooise ziekenhuis, waarvan zes op de intensive care. Er verblijven momenteel geen coronapatiënten op de locatie Blaricum.
Een woordvoerder van het ziekenhuis meldt dat verder alles goed verloopt, al is het hartstikke druk, maar nog wel te doen. "Al zitten we wel in een dagelijkse spagaat, want als je de coronazorg opschaalt, kies je er ook voor om ze reguliere zorg af te schalen." Er is nog niet direct sprake van het afschalen van de reguliere zorg al zijn er vanwege de herfstvakantie wel minder operaties ingepland dan tijdens andere weken. Ook is het zo dat een aantal mogelijk besmette medewerkers in quarantaine thuis zit.

Wel is het beeldbellen met patiënten, dat al in gang was gezet voor de coronacrisis, nu steeds meer geaccepteerd. Het ziekenhuis beschikt nu over veel meer beschermingsmiddelen dan tijdens het voorjaar en hoeft om die reden geen poliklinieken (deels) te sluiten.

Het ziekenhuis roept niet-coronapatiënten op om wel gewoon te blijven komen naar het ziekenhuis. In het voorjaar bleven veel mensen thuis uit angst om zelf besmet te raken of vanwege de gedachte dat het ziekenhuispersoneel al zo druk was. Nu begint datzelfde beeld alweer te ontstaan, aldus de woordvoerder. "Maar dat is het laatste dat we willen. Mensen met een afspraak moeten gewoon komen. Als het echt niet kan, zijn wij degenen die hen afbellen.”