Bewonersvereniging Bussum Zuid roept gemeente Gooise Meren op om de aanvraag van AH Koekoeklaan af te wijzen.
Bewonersvereniging Bussum Zuid roept gemeente Gooise Meren op om de aanvraag van AH Koekoeklaan af te wijzen. Foto: Bob Awick

Bezwaar tegen AH Koekoeklaan

BUSSUM Supermarkt Albert Heijn aan de Koekoeklaan vraagt een ontheffing aan voor verlengde openingstijden tijdens de aankomende feestdagen. Bewonersvereniging Bussum Zuid vreest dat er hierdoor nooit meer een dag of avond zonder overlast zal zijn en roept de gemeente Gooise Meren op de aanvraag af te wijzen.

Omwonenden zeggen dagelijks geluidsoverlast te ervaren van grote vrachtwagens, ratelende voorraadkarren, winkelwagens en parkeeroverlast van supermarktbezoekers. Ook wordt er regelmatig geürineerd in omliggende tuinen en stegen. “Het begint om 7.00 uur en gaat door tot 23.00 uur en later. We kunnen er niet meer tegen." Volgens de winkeltijdenverordening Gooise Meren 2017 mogen winkels op zon- en feestdagen open van 12.00 tot 18.00 uur. Als de aangevraagde ontheffing wordt goedgekeurd mag de supermarkt langer open, bijvoorbeeld al vanaf 9.00 uur en op zondag 20 december, kerstavond, 1e en 2e kerstdag, zondag 27 december, oudejaarsdag en nieuwjaarsdag. "In een woonwijk is dat 365 dagen per jaar onacceptabel”, schrijft Bewonersvereniging Bussum Zuid.
April dit jaar vroeg AH Koekoeklaan ook een ontheffing aan voor langere openingstijden tijdens de feestdagen rondom Pasen. Die ontheffing is toen na bezwaar van achttien omwonenden door de gemeente afgekeurd.


Grote uitdaging Voedselbank

GOOISE MEREN "Het is elke week een grote uitdaging om onze klanten van voldoende voedsel te voorzien”, zegt Paul Konings, voorzitter van de Voedselbank Naarden, Bussum en Hilversumse Meent. "Veel voedselinzamelacties voor de voedselbank kunnen in deze coronatijd niet doorgaan.”

De coronacrisis raakt veel mensen, waardoor ze veel minder inkomsten kunnen hebben dan normaal. De vrijwilligers bij de voedselbank delen elke week eten uit aan mensen die dat het hardste nodig hebben, maar er is behoefte aan donaties van vooral lang houdbare producten zoals conserven, pasta, rijst en olijfolie. Producten langs brengen kan op woensdag tussen 9.00 en 13.00 uur bij de Voedselbank aan de Hooftlaan 71 in Bussum. Meer informatie: 06-10308662 of aanmelden@voedselbanknaardenbussum.nl.