Vacaturebank Gooise Meren

GOOISE MEREN Hieronder een selectie uit het brede aanbod van vrijwilligersvacatures op de website van Vrijwilligerscentrale Gooise Meren.

- Vrijwillig coördinator Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Gooi en Vechtstreek. Wij zoeken een vrijwilliger die een match kan maken tussen vrijwilligers en mensen die hulp nodig hebben in de palliatieve fase; je levert maatwerk in de laatste fase van een leven. Je werkt door het hele Gooi, er is een onkostenvergoeding beschikbaar en je wordt begeleid.

- Laat jij Ada van 74 jaar in Bussum kennismaken met de vanzelfsprekende dingen in het leven? Zij wil graag een klein beetje inhalen van wat zij door omstandigheden gemist heeft in haar leven: terrasje, winkelen, museumbezoek. Iets voor jou?

- Secretaris voor Huurdersbelang Woningstichting Naarden. De Woningstichting Naarden is op zoek naar een nieuwe secretaris voor het bestuur. Ben je accuraat en vind je het leuk om iets te betekenen voor de huurders van deze woningstichting, reageer dan op deze vacature.

Inloop iedere dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur op de Ceintuurbaan 47 in Bussum, of stuur een e-mail naar info@vcgooisemeren.nl of bel naar 06-15875692 of reageer via onze website www.vcgooisemeren.nl.


Boekhandel Los deelt cadeau uit

BUSSUM Een groot feest zat er niet in toen Cor Wiersma van boekhandel Los in Bussum zestig jaar werd. Hij doet daarom zijn klanten De jongste van Arnon Grunberg cadeau, ook om ze te bedanken voor hun steun in coronatijden.

"Ik vier de mijlpalen altijd groots”, vertelt Wiersma. "Dat heb ik ook gedaan toen ik vijftig werd. Ik was 12 augustus jarig. Nu ik niets kon organiseren, heb ik een plan uitgevoerd dat al langer in mijn achterhoofd zat: dit verhaal van Arnon Grunberg uitgeven. Het is de oerversie van Tirza (oorspronkelijk in 2004 verschenen) en speelt zich af in Bussum.

Grunberg is ook zijn favoriete schrijver. "Bovendien kwam de timing goed uit. Onze klanten hebben ons dit jaar super gesteund door te blijven komen en boeken bij ons te bestellen. Als dank geef ik een boekje cadeau aan iedereen die de komende weken bij ons een boek koopt. En wie er gewoon naar vraagt, krijgt er waarschijnlijk ook een."