Seniorweb computerhulp, vrijdag 16 oktober in Bussum
Seniorweb computerhulp, vrijdag 16 oktober in Bussum Foto: Dolly Visser

Donderdag 15 oktober

Hui Chun Gong op de hei

8.45 uur | Paviljoen Heidezicht

Een reeks van langzame, vloeiende bewegingen voor 'de terugkeer van de lente' in lijf en geest. Voor innerlijke kracht, balans en hernieuwde energie. 5 euro per les. Info en opgave: bel/app Akasha: 06-38261399.

Vesting Game Naarden

9.00 uur | Vesting Naarden

Wandel door de straten van vestingstad Naarden en beleef honderden jaren historie. Doe allerlei doe- en denkopdrachten, zoals foto-opdrachten, speuren naar antwoorden en het oplossen van raadsels in deze bijzondere citygame. Download de app op je telefoon, ontvang automatisch de logingegevens en ga van start met deze leuke citygame. Lekker op pad met je familie, vrienden of collega’s door het geweldige Naarden. Geschikt voor de nieuwe samenleving (nergens naar binnen, overal 1,5 meter afstand, alleen met het gezin). Geschikt voor families met kinderen vanaf zes jaar en groepen tot 30 personen. Te boeken vanaf vier personen (minder kan, maar u betaalt voor 4 personen). Voor groepen kunnen wij ook een gepersonaliseerde game aanbieden. Informeer gerust naar de mogelijkheden via shop.fortevenementen.nl.

Autopuzzeltocht

9.00 uur | Rest. 't Rechthuis
Muiderberg

Ontdek samen met je gezin of familie de mooiste plekjes in Gooi en Vechtstreek tijdens een gezellige autopuzzeltocht. Rijd langs mooie herenhuizen, molen de Vriendschap of kasteel Nyenrode. Los puzzels en raadsels op of speel samen met de kinderen de autobingo vanaf de achterbank. Bestel via www.autopuzzeltocht.nl het roadbook en bepaal zelf op welke dag jullie lekker op pad gaan. Bekijk op de site het handige instructiefilmpje over het navigeersysteem en beleef een gezellig dagje uit met de hele familie. Bovendien is dit coronaproof gezinsuitje ook nog eens vriendelijk geprijsd. Regelmatig worden er nieuwe autoroutes toegevoegd. Houd de website dus goed in de gaten voor nog meer gezellige uitstapjes met de auto op bijvoorbeeld een regenachtige dag, in het weekend of de vakantie. Www.autopuzzeltocht.nl.

Weer naar de film

9.30 uur | Filmhuis Bussum

Films met artistieke en/of culturele waarde. Filmhuis Bussum ligt in het centrum vlak bij treinstation Naarden-Bussum, bushaltes en parkeergarage. Brediusweg 1, Bussum.

Bakken voor buurtbewoners

9.30 uur | De Kazerne Muiden

Elke donderdag is er koffieochtend in de Kazerne voor buurtbewoners. Deze ochtend gaan de kinderen wat lekkers bakken voor hen. Natuurlijk mogen de kids mee smullen. Voor kids van 4 tot 12 jaar. Deelname is 1,50 euro. Aanmelden verplicht: kkasteren@versawelzijn.nl.

Koffieochtend

10.30 uur | De Kazerne Muiden

Iedere donderdagochtend bakkie doen. Lydia, Monique en Caroline kijken uit naar uw komst. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Meer info: Caroline, opbouwwerker Versa Welzijn, 06-82843440.

Vesting City Steptour

12.00 uur | Bezoekerscentrum
Naarden

De Vesting Citytour is een mooie steptocht van ongeveer zes kilometer door de binnenstad en om de stadsmuren heen. Door deze leuke steptocht krijg je een goed beeld van deze middeleeuwse stad en zijn verleden. Door de strategische ligging maakte de Vesting Naarden deel uit van de Hollandse Waterlinie en was belangrijk ter bescherming van Amsterdam. Steppen door de prachtige straatjes met eeuwenoude huisjes met trapgevels, militaire gebouwen en leuke restaurants is een prachtige en unieke belevenis. U kunt deze tocht low budget doen en ontvangt dan een routekaart van ons, of onder de begeleiding van een stadsgids. Onze gids begeleidt u tijdens de tocht en vertelt u mooie en interessante verhalen over de geschiedenis en het ontstaan van deze eeuwenoude garnizoensstad. De tocht is prima in een uur te rijden en is niet intensief, het is ook mogelijk om de tocht te verlengen tot acht kilometer. U huurt al een volwassenen tourstep voor 12,50 euro per persoon inclusief een gratis routekaart met de meeste bezienswaardigheden van deze vestingstad. Voor de kids van 6 tot 10 jaar hebben wij stoere kindersteps te huur voor 7,50 euro. Voor groepen vanaf zes personen is het mogelijk om de Citytour met een gids te doen, de kosten zijn dan 22,50 euro per persoon inclusief huur step. Www.vestingadventure.nl.

Vrijdag 16 oktober

Computerhulp

10.00 uur | Bibliotheek Bussum

Seniorweb computerhulp is weer van start gegaan. Aanmelden: pbulten@gmail.com of 035-6973004. Elke vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Zaterdag 17 oktober

Muziek voor de Ukkepuk

10.00 uur | De nieuwe Muziekschool, Sint Vitus College Bussum

Wil je graag muziekmaken met je kleintje en is hij/zij tussen de nul en vier jaar oud? Maak op een speelse manier kennis met de geluiden en klanken van verschillende muziekinstrumenten.

Samen lunchen

12.30 uur | Restaurant KNUS
Bussum

Iedere derde zaterdag van de maand gaan we lunchen. Het aantal deelnemers is 20. Graag met pin betalen. Aanmelden kan tot 15 oktober bij Pépé James, 035-6944483 en Lidemey Visser, 035-8889959. Beiden hebben een antwoordapparaat. Spreek duidelijk uw naam en telefoonnummer in. Bent u onverwacht verhinderd, laat ons dit dan weten. Www.seniorenvereniginggooisemeren.nl.

'Dat is goed gelukt!'

19.30 uur | Spant! Bussum

Annick Boer blijkt een geestige cabaretière in zich te hebben en legt op geheel eigen wijze de menselijke natuur en onze tekortkomingen bloot, maar ook het vermogen om lief te hebben. De mooiste liedjes, afgewisseld met haar droogkomische verhalen vol zelfspot, maken deze voorstelling tot een heerlijke avond! Een aanrader. Www.spant.org/voorstellingen/annick-boer-2/. Entree 23 euro.

Maandag 19 oktober

Seniorencafé ASGM

10.30 uur | Brownies & Downies
Bussum

Gezellig kopje koffie drinken en bijpraten. Voor zaterdag aanmelden bij Truus, 035-6920694.

Kinderkoren

16.00 uur | De Gooische
Muziekschool Bussum

Doe mee met het kinderkoor van De Gooische Muziekschool. Elke maandagmiddag repeteren wij van 16.00 tot 16.45 uur voor kinderen uit basisschoolgroepen 2 t/m 4 en van 16.45 tot 17.30 uur voor kinderen uit basisschoolgroepen 5 t/m 8. Liedjes die we zingen zijn modern, Engels, maar ook liedjes van Kinderen voor Kinderen. Eigen bijdrage is ook welkom. Www.degooischemuziekschool.nl.

Woensdag 21 oktober

Het Oude Perzië

10.30 uur | Bibliotheek Bussum

Namens Livius geeft Jona Lendering een cursus over het Oude Perzië. Perzië is een van de grote culturen van de oude wereld. Naast de geschiedenis is er ook aandacht voor de bronnen. Informatie: www.livius.nl/cursussen/het-oude-perzie.

Koffie om de Hoek

13.00 uur | Uit Wijk Bussum

Gewoon buiten voor de deur van het buurthuis een kop koffie drinken. Marga & Alie verwelkomen je iedere woensdag om 13.00 uur.

Lezing

14.00 uur | WOC Bellefleur

Henk Butink geeft een lezing over een rondreis door Japan in centraal en west Honshu. Vooraf aanmelden is noodzakelijk via activiteiten@wocbellefleur.nl of Truus Vos: 035-6920694.

Mediteren

20.00 uur | De Steeg
Muiderberg

Een open meditatie avond voor zowel beginners als gevorderden. De avond is bedoeld om samen grotendeels in stilte te mediteren. Heb je nog geen ervaring met mediteren dan word je daar zeker bij geholpen. Info of aanmelden: mediteren@kerkaanzee.nl.

Donderdag 22 oktober

Spreekuur wijkagent

13.00 uur | Bellefleur Naarden

Van 13.00 tot 14.00 is de wijkagent aanwezig voor uw vragen en opmerkingen. De wijkagent is verantwoordelijk voor de totale politiezorg binnen zijn of haar wijk. Hij of zij signaleert sociale problemen, kleine criminaliteit, milieu en verkeer en speelt hierin een adviserende rol. Info: www.gooisemeren.nl/veiligheid/wijkagenten of www.wocbellefleur.nl/activiteiten/wijkagent.


Muziek voor de Ukkepuk, zaterdag 17 oktober in Bussum.