Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Mondkapje verplicht in Tergooi

BUSSUM Iedereen die ziekenhuis Tergooi bezoekt (en ouder is dan 13 jaar) moet sinds maandag een mondneusmasker dragen. Dit gaat om ‘gewone’ mondmaskers, niet om de zogenaamde medische mondmaskers. Als patiënten geen eigen mondneusmasker bij zich hebben zullen zij er een in de triagetent ontvangen. Medewerkers van het ziekenhuis dragen een face shield.

Afgelopen weekend heeft Tergooi de hoofdingang van het ziekenhuis in Hilversum opnieuw ingericht. De tenten zijn naar voren geplaatst en de looplijnen voor bezoekers worden duidelijk aangegeven met hekken en borden. Mindervaliden en rolstoelgebruikers kunnen gebruikmaken van een speciale doorgang aan de zijkant van het triagepunt. Zij hoeven niet in de rij aan te sluiten.
"De mondkapjesplicht geeft veel duidelijkheid en helderheid", laat het ziekenhuis weten. "Slechts een enkeling komt zonder mondkapje naar Tergooi. De meesten doen het uit zichzelf, net als onze medewerkers."
Ondertussen neemt het aantal coronabesmettingen in Gooi en Vechtstreek verder toe, al geeft Tergooi aan dat het echt anders is dan in het voorjaar. "Toen wisten we niet wat ons te wachten stond, nu wel." De afgelopen zeven dagen kwamen er in deze regio 403 nieuwe besmettingen bij (gemeten op dinsdag), waarvan 120 in de teststraat van de GGD in Bussum. Er liggen op dit moment 10 coronapatiënten in Tergooi, waarvan drie patiënten op de IC.


GDP-motie over vaarverbod

NAARDEN Het Goois Democratisch Platform dient tijdens de raadsvergadering van vanavond (7 oktober) een motie in, waarin het college gevraagd wordt in overleg te gaan met het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht (AGV).

Doel hiervan is om voor de directaanwonenden van de Bussumervaart/Galgesloot/Nagtglassloot een ontheffing op het vaarverbod te verlenen. Nu is het voor directaanwonenden verboden om er te varen, terwijl zij al sinds jaar en dag een aanlegsteiger achter hun huis voor een eigen bootje hebben. Aangezien het waterschap in deze het bevoegd gezag is, vraagt GDP het college om met vertegenwoordigers van AGV in gesprek te gaan teneinde tot een ontheffing voor dergelijk bestemmingsverkeer te komen.