Feestcafé de Boemel sluit voorlopig deur

BUSSUM Feestcafé de Boemel aan de Herenstraat gaat de komende drie weken niet open. Na de verscherpte kabinetsmaatregelen, die noodzakelijk blijken om het coronavirus de kop in te drukken, moeten horecagelegenheden om 22.00 uur sluiten. Daarop heeft eigenaar Daan Westenburg (26) besloten om de deur dicht te houden.

“Niet op last van gemeente of politie, maar op eigen beslissing”, legt hij uit. De ondernemer had een mooi plan liggen als de deur tot 1.00 uur mocht openblijven, maar nu dat 22.00 uur is geworden, ziet Westenburg er geen heil in. “Dan kunnen wij niet onze leuke Boemel-avondjes voortzetten.” Hij wil ook het risico op boetes niet lopen. “Tot op heden is alles goedgegaan. We zijn daar ook heel scherp op. Er loopt standaard twee man personeel rond met portofoons dat in de gaten houdt of iedereen wel blijft zitten. Mede daardoor hebben we ook geen waarschuwing of iets dergelijks gehad.”
Het team heeft er van alles aan gedaan om ook tijdens corona de goede sfeer vast te houden, maar met deze nieuwe regels, waarbij iedereen weer een pas op de plaats moet maken, gaat dat niet lukken. “Dit wordt meer een soort strafkamp dan een plezierig uitgaansweekend. Voor de medewerkers en onze Boemelaars niet meer leuk en niet te doen. Wij willen dat iedereen de leuke momenten van de Boemel herinnert en niet hoe de Boemel wordt door de nieuwe maatregelen. We gaan weer open indien de versoepelingen dat ons makkelijker maken en wij niet constant op eieren hoeven te lopen”, aldus Westenburg.