Scène uit The Nest.
Scène uit The Nest. Foto: Filmhuis Bussum

Topfilms in première in Filmhuis

BUSSUM In Filmhuis Bussum vindt donderdag 1 oktober de ontroerende premièrevoorstelling The Nest plaats. De film gaat over de relatie van een gedreven Amerikaanse ondernemer (Jude Law) met zijn vrouw na hun verhuizing naar het conservatieve Engelse platteland.

In het theater aan de Brediusweg 1 draaien iedere avond van de week (en vaak ook overdag) films die een artistieke en/of culturele waarde hebben, maar die vaak in het commerciële circuit te weinig aan bod komen. Stoelnummers worden toegewezen wanneer een kaartje wordt gekocht. Online kaarten kopen via www.filmhuisbussum.nl.

Overige premières

Lara: Op de dag dat Lara zestig wordt, geeft zoon Viktor een concert. Niet vanwege de verjaardag, want van Lara wil hij niets meer weten. Aangrijpend en genuanceerd verhaal over een veeleisende moeder. Regisseur Jan Ole Gerster, bekend van Oh Boy, is in Duitsland een gewaardeerde jonge filmmaker. De film won de Speciale Juryprijs op het Karlovy Vary International Film Festival en de Fipresci-prijs op het Munich Filmfestival.

QT8: The First Eight: De eerste acht speelfilms van Tarantino opnieuw beleefd aan de hand van filmfragmenten, anekdotes en interviews met steracteurs als Samuel J. Jackson, Christoph Waltz en Tim Roth. Een documentaire die smaakt naar meer… namelijk alle films opnieuw gaan zien.

Buladó: Magisch-realistisch en liefdevol familieverhaal in de traditie van de mondelinge overlevering uit de slaventijd, dat zich afspeelt op Curaçao. Gebaseerd op de familiegeschiedenis van regisseur Eché Janga. Het is Janga’s tweede speelfilm; met zijn debuutfilm Helium won hij in 2014 twee Gouden Kalveren.