De buurt stapte begin vorig jaar al naar de rechter.
De buurt stapte begin vorig jaar al naar de rechter. Foto: Archieffoto

RvS kijkt naar omstreden bouwplan

BUSSUM Zijn de eigenaren van een woning aan de Meijerkamplaan in Bussum te snel van start gegaan met de uitbreiding van hun woning? De uitbreiding is inmiddels voltooid, maar een flink aantal buurtbewoners heeft de vergunning bestreden en die vergunning is nog niet definitief goedgekeurd door de Raad van State (RvS).

Dat wordt dus nog even zweten voor de eigenaren, die wel enig risico hebben genomen met hun voorbarige start. De RvS stond maandag lang stil bij de enorme lijst met bezwaren die door de buurtbewoners is ingediend. Veel te massale bouw voor de omgeving, aantasting van het karakter van de buurt, aantasting van de privacy door inkijk vanuit de bovenverdieping van de aanbouw en in strijd met het bestemmingsplan en de welstandseisen. Dat zijn hun belangrijkste bezwaren.
Er is inderdaad gebouwd in strijd met het geldende bestemmingsplan, maar het gaat volgens een woordvoerster van de gemeente slechts om een halve meter hogere bouw, waarvoor ontheffing is verleend. Daarmee staat er wel een aanbouw van ruim vijf meter hoog die volgens de buurtbewoners volkomen detoneert met de groene omgeving aan de achterzijde van de begraafplaats. De rechtbank oordeelde echter dat het plan goed is, maar de buurtbewoners stellen dat die veel te makkelijk over een aantal bezwaren heen is gestapt. De RvS mag nu in hoger beroep de bouwregels heel gedetailleerd bekijken. De uitspraak volgt over zes weken.