Rondje Laarderwasmeer op de kickbike op zaterdag 3 oktober in Bussum.
Rondje Laarderwasmeer op de kickbike op zaterdag 3 oktober in Bussum. Foto: Sabrina Haas

Donderdag 1 oktober

Vesting Game

9.00 uur | Vesting Naarden

Ontdek vestingstad Naarden. Wandel door de straten van vestingstad Naarden en beleef honderden jaren historie. Doe allerlei doe en denk opdrachten, zoals foto opdrachten, speuren naar antwoorden en het oplossen van raadsels. Download de app op je telefoon, ontvang automatisch de login-gegevens en ga van start. Te boeken vanaf vier personen (minder kan, maar u betaalt voor vier personen). Voor groepen kunnen wij ook een gepersonaliseerde game aanbieden. Informeer gerust naar de mogelijkheden via shop.fortevenementen.nl.

Fort Family Rally

9.00 uur | Rest. 't Rechthuis
Muiderberg

Beleef de Fort Family Rally. Navigeer met het roadbook langs de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, los puzzels op, speel de fortenbingo, steun de forten en win een mooie prijs. Met deze rally rijd je vanuit Muiderberg in twee à drie uur zo’n 60 kilometer over de Nieuwe Hollandse Waterlinie Noord langs een prachtige, groene fortenroute en eindig je in Weesp. Boek online via: shop.fortevenementen.nl. Volgens RIVM-richtlijnen (alleen met eigen gezin, uitstappen niet nodig). Geschikt voor families met kinderen van 6 tot 16 jaar.

Weer naar de film

9.30 uur | Filmhuis Bussum

Weer gewoon naar de film, maar natuurlijk met inachtneming van 1,5 meter afstand. Films met artistieke en/of culturele waarde. Filmhuis Bussum ligt in het centrum vlak bij treinstation Naarden-Bussum, bushaltes en parkeergarage. Brediusweg 1, Bussum.

Lezing klassieke muziek

10.30 uur | Wooncomplex
Het Ravelijn Naarden

Elke eerste donderdag van de maand geeft Clair Verlinden een lezing. Deze keer over Gustav Mahler. Entree: 4 euro voor ASGM-leden (op vertoon van ledenpas), niet-leden betalen 6 euro.

Koffieochtend

10.30 uur | De Kazerne Muiden

Iedere donderdagochtend bakkie doen bij de Kazerne in Muiden. Lydia, Monique en Caroline kijken uit naar uw komst. U bent van harte welkom. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Meer info: Caroline, opbouwwerker Versa Welzijn, 06-82843440.

Vesting City Steptour

12.00 uur | Bezoekerscentrum Naarden

De Vesting Citytour is een mooie steptocht van ongeveer zes kilometer door de binnenstad en om de stadsmuren heen. De Vesting Naarden is de best bewaarde vestingstad van Nederland en door zijn dubbele gracht uniek. Door deze leuke steptocht krijg je een goed beeld van deze middeleeuwse stad en zijn verleden. Door de strategische ligging maakte de Vesting Naarden deel uit van de Hollandse Waterlinie en was belangrijk ter bescherming van Amsterdam. Steppen door de prachtige straatjes met eeuwenoude huisjes met trapgevels, militaire gebouwen en leuke restaurants is een prachtige en unieke belevenis. U kunt deze tocht low budget doen en ontvangt dan een routekaart van ons, of onder begeleiding van een stadsgids. Onze gids begeleidt u tijdens de tocht en vertelt u mooie en interessante verhalen over de geschiedenis en het ontstaan van deze eeuwenoude garnizoensstad. De tocht is prima in een uur te rijden en is niet intensief, het is ook mogelijk om de tocht te verlengen tot acht kilometer. U huurt al een volwassenen tourstep voor 12,50 euro per persoon inclusief een gratis routekaart met de meeste bezienswaardigheden van deze Vestingstad. Voor de kids van 6 tot 10 jaar hebben wij stoere kindersteps, te huur voor 7,50 euro. Voor groepen vanaf zes personen is het mogelijk om de Citytour met een gids te doen, de kosten zijn dan 22,50 euro per persoon, inclusief huur step. Www.vestingadventure.nl.

Filosofisch Café

14.00 uur | Koepelkerk Bussum

Monique Fischer spreekt over 'Gelukkig zijn... is dat te leren? En is het nog van deze tijd? Via Epicurus, Aristoteles en Schopenhauer'. In de grote zaal (ingang Sloep) en volgens de coronavoorschriften. Entree 6 euro.

Vrijdag 2 oktober

Computerhulp

10.00 uur | Bibliotheek Bussum

Senorweb computerhulp is weer van start gegaan. Aanmelden: pbulten@gmail.com of 035-6973004. Elke vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Zaterdag 3 oktober

Modeverkoop Harry Kerkhofs

10.00 uur | De Palmpit Bussum

Iedereen is welkom op deze zaterdagmorgen in De Palmpit om de nieuwste mode te bekijken. De koffie staat klaar.

Muziek voor de Ukkepuk

10.00 uur | De nieuwe Muziekschool, Sint Vitus College Bussum

Wil je graag muziek maken met je kleintje en is hij/zij tussen de nul en vier jaar oud? Dan is deze 10-lessencursus zeker iets voor jullie. Maak op een speelse manier kennis met de geluiden en klanken van verschillende muziekinstrumenten.

Zondag 4 oktober

Natuurmeditatie

9.00 uur | Paviljoen Heidezicht Bussum

Een samenzijn in de natuur met stille loopmeditatie, eenvoudige mantra's en stil zijn in contact met de natuur om je heen. Start bij Heidezicht. Iedereen is welkom. Bijdrage 20 euro. Info en opgave: bel/app Akasha, 06-38261399.

Kickbike

9.30 uur | FitKick Bussum

Steproute Laarderwasmeer, 20 of 27 kilometer. Sportief genieten in het Goois natuurgebied. Wilt u mee? Enige conditie en kennis van de steptechniek is voor deze langere routes gewenst. Meer info over lessen en stepverhuur: www.fitkick.nl.

Paddenstoelenspeurtocht

11.00 uur | Spanderswoud
Bussum

IVN Gooi organiseert een paddenstoelenspeurtocht voor kinderen van 6 tot 11 jaar. In verband met corona zijn er een aantal wijzigingen qua opzet. Kijk voor meer info en aanmelden op www.ivn.nl/activiteiten.

Politiek Café

15.30 uur | deMess Naarden

Een panel van betrokkenen, Spant, Filmhuis, Muiderslot, wethouder Luijten en econoom Lex Hoogduin, debatteert onder leiding van journalisten Frénk van der Linden en Eva Wiessing over 'De prijs van kunst'. Oftewel een debat over de vraag of en hoe de lokale overheid in tijden van Coroca de culturele sector kan steunen. Www.demess.nl/agenda.

Maandag 5 oktober

Hui Chun Gong

8.45 uur | Paviljoen Heidezicht

Een reeks van langzame, vloeiende bewegingen voor de 'de terugkeer van de lente' in lijf een geest. Op de hei in Bussum. 5 euro per les. Info en opgave: bel/app Akasha, 06-38261399.

Seniorencafé ASGM

10.30 uur | Brownies & Downies Bussum

Gezellig kopje koffie drinken en bijpraten. Voor zaterdag aanmelden bij Truus, 035-6920694.

Kinderkoren

16.00 uur | De Gooische
Muziekschool Bussum

Vind jij het geweldig om samen te zingen en op te treden, doe dan mee met het kinderkoor. Je start met drie proeflessen voor 15 euro.

Dinsdag 6 oktober

Wandelen

13.00 uur | WOC Bellefleur

Elke eerste dinsdag van de maand organiseert WOC Bellefleur wandelingen. De duur van de wandeling bedraagt circa 1,5 uur. Bij redelijk weer wordt er gestart vanuit Bellefleur om 13.00 uur, verzamelen vanaf 12.50 uur. Inlichtingen: 035-6951686.

Woensdag 7 oktober

Het Oude Perzië

10.30 uur | Bibliotheek Bussum

Namens Livius geeft Jona Lendering een cursus over het Oude Perzië. Perzië is een van de grote culturen van de oude wereld. Naast de geschiedenis is er ook aandacht voor de bronnen. Informatie: www.livius.nl/cursussen/het-oude-perzie.

Koffie om de Hoek

13.00 uur | Uit Wijk Bussum

Gewoon buiten voor de deur van het buurthuis een kop koffie drinken. Kom je ook eens kijken? Marga & Alie verwelkomen je iedere woensdag om 13.00 uur.

Kinderboekenweek

14.00 uur | Bibliotheek Bussum

Kom naar de bibliotheek en doe mee aan de Mad Science Zoekwedstrijd. Ga in de bibliotheek op zoek naar zo veel mogelijk antwoorden op de vragen. Hint: de jeugdspecialist weet meer.

Donderdag 8 oktober

Busdagtocht

8.30 uur | Verlosserkerk

We rijden rechtstreeks naar Drimmelen, waar een boot al op ons ligt te wachten. Tijdens de vijf uur durende vaart gaan we veel zien. De tocht gaat via de Biesbosch naar de sluis bij Werkendam. Vervolgens komen wij op de Beneden Merwede met langs de oevers uitzicht op de plaatsen Hardinxveld-Giessendam, Sliedrecht, Papendrecht, Zwijndrecht en Dordrecht. Wij varen verder door de Dordtse Kil, het Hollands Diep, onder de Moerdijkbruggen door naar de Amer en leggen tot slot weer aan in Drimmelen. Tijdens deze tocht is er een uitgebreide en gevarieerde lunch. Wij verwachten om ongeveer 17.30 uur weer terug te zijn. De prijs van deze reis is 60 euro per persoon. Iedereen is welkom, niet-leden betalen 65 euro. U kunt zich opgeven bij: Hannie Walet, 035-5258205 of Nico de Vries, 035-5265517. Neem uw legitimatiebewijs en zorgverzekeringspas mee. Wilt u tijdens deze dagtocht zorgen voor uw eigen mondkapjes. Www.seniorenvereniginggooisemeren.nl.

Vrijdag 9 oktober

De Erfgooiers

10.00 uur | Bibliotheek Bussum

Klaas Oosterom van de Historische Kring Bussum vertelt over deze oorspronkelijke bewoners van het Gooi. Klaas onthult wat Sint Vitus, de meenten en het Goois Natuurreservaat met de geschiedenis van het Gooi te maken hebben.

Ook weer begonnen met activiteiten? Meld deze dan via Gooiagenda.nl.

Politiek Café 'De prijs van kunst' op zondag 4 oktober in Naarden.