Afbeelding

Wie sponsort onze huismussen?

We horen het zo vaak. Het gaat niet zo goed met de huismus. Maar er blijft hoop op verbetering. Vooral in de Bussumse wijk Het Spiegel.

Verbetering waar een sponsor het nodige aan kan bijdrage. Met name in het in stand houden van een heuse huismussenkolonie aan onze flat Koningsbos aan de Boslaan. Vooral na de catastrofale en vooral bijna misdadige vernietiging van onze gehele tuinbiotoop ten gevolge van reparaties aan de balkonvloeren. Ik heb daarover bericht. Dus was ik erg verheugd en verbaasd dat er zomaar minstens een 60-tal huismussen onderdak hebben gevonden in de welig tierende bruidssluier aan de voorpui.
Gek genoeg heb ik pas geleden ontdekt dat er 's ochtends rond 7.30 uur, als ik op weg ga naar Appie, er een gezellig ouderwets gekwetter hoorbaar is als het aanzienlijke troepje in kleine groepjes uitvliegt. Om in de namiddag tegen een uurtje of zes wederom in kleine groepjes terug te keren. Het is mogelijk dat er in het voorjaar gebroed gaat worden, want dat doen huismussen ook in klimplanten, omdat de mus tot de familie van de wevervogels hoort, die prachtige nesten kunnen maken. En nu er nog altijd overal dakvernieuwingen plaatsvinden, hebben de mussen nieuwe plekken nodig. Ik denk dat hier een mooie taak is weggelegd voor De Vrienden van Het Spiegel als sponsor. Om te voorkomen dat de grote bruidssluier ooit zal worden weggehaald.