Burgemeester Ter Heegde bracht echtpaar De Gooijer-Slok zijn felicitaties en een bos bloemen.
Burgemeester Ter Heegde bracht echtpaar De Gooijer-Slok zijn felicitaties en een bos bloemen. Foto: © Bob Awick

Echtpaar De Gooijer-Slok 60 jaar terug op slag verliefd

BUSSUM Echtpaar De Gooijer-Slok heeft elkaar ontmoet in het Apostolisch Genootschap aan het Prinses Beatrixplantsoen in Bussum. Meneer De Gooijer (86) is geboren en getogen in Naarden, zijn vrouw (82) kwam op 9-jarige leeftijd wonen in Bussum vanuit Schiedam. "Hij kwam met zijn ouders mee en was meteen verliefd op mij", vertelt mevrouw De Gooijer-Slok.

"Zij is mijn eerste liefde en ik was meteen helemaal weg van haar", licht meneer De Gooijer toe. Zij was destijds pas veertien jaar oud, hij zeventien. Mevrouw De Gooijer-Slok: "Eigenlijk was het veel te vroeg. In die tijd moest je wachten tot je achttien was. De dag voor mijn achttiende verjaardag kwam hij mijn vader om mijn hand vragen en hij vond het goed."

Ze konden niet meteen trouwen, want er moest eerst gespaard worden. Meneer De Gooijer heeft na de ambachtsschool gewerkt op een scheepswerf in Muiden als machinebankwerker tot hij in militaire dienst moest bij vliegbasis Deelen (provincie Gelderland). Het koppel woonde niet meer bij elkaar om de hoek en zag elkaar voornamelijk nog in de weekenden. Meneer De Gooijer: "Als het even kon ging ik doordeweeks ook wel eventjes terug naar Bussum. Soms miste ik de laatste bus vanaf station Arnhem naar de kop van Deelen om 23.00 uur, waardoor ik 25 km moest lopen om toch op tijd 's morgens op het appèl te verschijnen. Het was wel een mooie tijd." Tijdens zijn 1,5 jaar in dienstplicht heeft meneer De Gooijer alles op het gebied van vliegtuigtechniek geleerd, waardoor hij bij KLM is begonnen.

Vier jaar na hun verloving is het echtpaar getrouwd in het Stadhuis in Huizen. Aansluitend vonden de receptie en het diner plaats bij Jan Tabak in Naarden. Daarna is het koppel gaan samenwonen in Ouderkerk aan de Amstel en kregen ze twee kinderen, eerst een meisje en toen een jongen. Meneer De Gooijer is na vier jaar bij KLM gestopt toen de ploegendiensten in combinatie met kinderen te veel werd. Hij kwam bij Citroën Nederland in Amsterdam terecht en heeft daar ruim 30 jaar gewerkt. Mevrouw De Gooijer heeft voor haar huwelijk de gewone akte en hoofdakte voor het kleuteronderwijs gedaan en op verschillende scholen in Ouderkerk aan de Amstel en in Bussum gewerkt.
Het echtpaar woont inmiddels weer in Bussum, net als hun kinderen en vier kleinzoons. Samen fietsen ze nog regelmatig flinke tochten van 30 km en soms zelfs nog meer. Het was de bedoeling om hun diamanten bruiloft te vieren bij restaurant De Molen in Ankeveen, maar nu wordt het in een hele kleine kring gevierd in de tuin van hun dochter. Ze hopen het volgend jaar alsnog te vieren. "Ook al is het dan niet meer de dag, als we er dan nog zijn is het ook wel een feestje waard." Of zoals meneer De Gooijer aanvult: "Wat in het vat zit, verzuurt niet."