Vergunning Landstraat 52

Lezers schrijven

BUSSUM De gemeente GooiseMeren zou de behandeling van alle twintig ingediende bezwaarschriften netjes afwachten. Met die toezegging wisten de gemeente en de bezwaarschriftencommissie wel raad.

Zonder ook maar gekeken te hebben naar welke bezwaren er ingediend waren, heeft de commissie achttien van de twintig bezwaarschriften niet-ontvankelijk verklaard. Ondanks dat vele bewoners al jaren parkeeroverlast ondervinden van de bewoners en gebruikers van dat deel van de Landstraat.
Dat valt die bewoners van de Landstraat natuurlijk niet kwalijk te nemen, want er zijn nu al veel te weinig parkeerplaatsen in dat gebied (circa 25). En dat ondanks we in onze bezwaarschriften hadden aangetoond dat de gemeente opnieuw grote fouten had gemaakt bij de berekening van het extra aantal benodigde parkeerplaatsen voor de vijf nieuwe appartementen. Dat was voor de tweede keer. Iets wat de gemeente, met het schaamrood op de kaken, uiteindelijk moest erkennen. Aan ons alleen mondeling overigens, want op schrift vond men dat toch een brug te ver. De gemeente heeft vervolgens een nieuwe parkeerberekening gemaakt en deze in een onderonsje met de bezwaarschriftencommissie laten goedkeuren. Volgens ons zit er opnieuw een fout in, maar omdat we niet-ontvankelijk zijn verklaard, mogen we daar niets meer over zeggen. Zo handelen wij hier in Gooise Meren bezwaarschriften af. Maar ja, in Gooise Meren is het ook zo geregeld dat de bezwaarschriftencommissie bestaat uit collega-gemeenteambtenaren. Dan is het ook wel heel lastig om echt onafhankelijk te zijn. En het is dus ook begrijpelijk dat het aantal ingediende bezwaarschriften tegen omgevingsvergunningen al een paar jaar met ruim 60 procent per jaar toeneemt.

Namens aan- en omwonenden,
Frans Snijders Blok