Ruim terrassen horeca ook open in winter

GOOISE MEREN De extra ruime terrassen bij horecagelegenheden mogen tot 1 april 2021 blijven staan. Hiermee komt het college van Gooise Meren de uitbaters tegemoet in deze moeilijke coronatijd. De toestemming zou eigenlijk op 31 oktober aflopen.

De huidige voorwaarden blijven wel overeind en voor de winteruitbreiding dient wel opnieuw een vergunning aangevraagd te worden. Bij overlast wordt de vergunning direct ingetrokken.

De horecaondernemers zijn geïnfomeerd en ontvangen snel nader bericht van de gemeente over de winteruitbreiding en hoe deze is aan te vragen.


Irritatie over energiebedrijf van Regio GV

GOOISE MEREN Raadslid Hugo Bellaart (VVD) heeft een rits aan schriftelijke vragen gesteld aan burgemeester en wethouders over de gang van zaken met betrekking tot het oprichten van het energiedienstenbedrijf van de Regio.

Zo wil de VVD'er weten waar is het initiatief voor de oprichting - onder de vleugels van de Regio Gooi en Vechtstreek - vandaan is gekomen. "Hebben gemeenteraden en/of colleges van deelnemende gemeenten de Regio GV benaderd met de vraag naar een Energiedienstenbedrijf bij de Regio GV? Zo ja, wanneer en bij wie is dat verzoek opgekomen?" Verder wil hij weten hoe het in de Regionale Samenwerkingsagenda opgenomen energieloket zich tot het energiedienstenbedrijf verhoudt, en wie het bevoegd gezag heeft bij de uitbreiding van taken van de Regio GV.


Sterfgevallen door corona
bij Patria

BUSSUM In verpleeghuis Patria aan de Ceintuurbaan waar begin september het coronavirus uitbrak, zijn inmiddels in totaal zeven mensen aan het virus overleden.

Het huis is nog altijd gesloten, wel wordt beperkt bezoek toegestaan. Precies twee weken geleden brak het coronavirus uit in het verzorgingshuis van Nusantara Zorg, waar voornamelijk bewoners van Nederlands-Indische afkomst wonen.