Vacaturebank Gooise Meren

GOOISE MEREN Hieronder een selectie uit het brede aanbod van vrijwilligersvacatures op de website van Vrijwilligerscentrale Gooise Meren.

- Woon je in Naarden of Bussum en voelt het Naardermeer en Laegieskamp als je tweede huis? Natuurmonumenten is op zoek naar vrijwillige toezichthouders die in tweetal op pad gaan als toezichthouders van Natuurmonumenten. Je benut je ogen en oren in het veld en spoort lichte overtredingen op en spreekt indien nodig mensen aan. Je hebt nauw contact met de boa.

- Ga jij een museum bezoeken met Fred? Fred is een muzikale man met een Arabische achtergrond. Hij houdt van rappen en koken. Wie wil deze muzikale en culinaire man helpen met het opbouwen van vertrouwen in het sociale verkeer.

- Voor Muiden en Muiderberg is Versa Praktische hulp op zoek naar handige handjes voor: tuintje, kleine klusjes, boodschapjes doen of een praatje voor inwoners die dit niet meer zelf kunnen of mensen met een beperking. Woon je in Muiden of Muiderberg en heb je af en toe een uurtje over en zoek je flexibel vrijwilligerswerk? Reageer! Ook jongeren zijn van harte welkom.

Wie meer informatie wil, kan langskomen op dinsdag tussen 10.00 tot 12.00 uur op de Ceintuurbaan 47 of stuur een mail naar info@vcgooisemeren.nl of bel naar 06-15875692.


Ontwerp van moskee ‘te zakelijk’ en ‘heel mooi’

NAARDEN De eerste schetsen van de nieuwe moskee in de wijk Keverdijk zijn vorige week aan zo’n vijftig belangstellenden gepresenteerd.

“We kijken terug op een geslaagde avond met veel positieve reacties. We zijn er nog lang niet en gaan de komende maanden werken aan het definitieve ontwerp”, vertelt Othman Chahid, secretaris van de Vereniging Islamitische Gemeenschap Naarden (VIGN) en de Vereniging Marokkanen in Naarden (VMN). De meningen varieerden van ‘het mooiste ontwerp van het gehele plan’ tot ‘nog te zakelijk, mag meer een moskee worden’. Een reactie van een lezer uit Bussum van deze krant: “Wat een schitterend ontwerp. Kan me voorstellen dat jullie daar trots op zijn. Ik hoop dat de buurt dat samen met jullie is. Op naar de bouw.”