Raoul Heertje en Hans Roelofsen in gesprek op dinsdag 29 september in Bussum.
Raoul Heertje en Hans Roelofsen in gesprek op dinsdag 29 september in Bussum. Foto: Fred Ernst

Donderdag 24 september

Koffieochtend

10.30 uur | De Kazerne Muiden

Iedere donderdagochtend bakkie doen bij de Kazerne in Muiden. Lydia, Monique en Caroline kijken uit naar uw komst. U bent van harte welkom. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Meer info: Caroline, opbouwwerker Versa Welzijn 06-82843440.

Macula bijeenkomst

14.00 uur | WOC de Palmpit

Voorlichting over hulpmiddelen door Iris Huys. Toegang is gratis, maar consumpties niet. Aanmelden is vereist. 035-6233838 of 06-22248680.

Afscheidsconcert

18.30 uur | Tindalvilla Bussum

Het Pražák Quartet speelt Smetana’s autobiografische kwartet ‘Uit mijn leven’ en vanwege het 150e geboortejaar van Beethoven diens kwartet opus 18.
Kaarten via reserveren@tindal.nl. Eerste groep van 18.30 tot 19.45 uur, tweede groep van 20.30 tot 21.45 uur.

Jeroen Zijlstra

19.30 uur | deMess Naarden

Jazz! Zijlstra dompelt zich dit keer, samen met zijn nieuwsamengestelde kwintet, onder in een zee van ruimte, vorm en liefde voor de juiste timing, dat ene woord, op het juiste moment.

Orgelconcert

20.15 uur | Grote Kerk Naarden

Wybe Kooijmans speelt ter afsluiting van het seizoen een verzoekprogramma op het orgel.

Vrijdag 25 september

Computerhulp

10.00 uur | Bibliotheek Bussum

Senorweb computerhulp is weer van start gegaan. Aanmelden: pbulten@gmail.com of 035-6973004. Elke vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Mobiele koffietafel

10.30 uur | Kocherplantsoen
Muiderberg

De mobiele koffietafel staat dit keer in het kader van burendag in het Kocherplantsoen. Caroline en Sandra verwelkomen u graag met een bakkie koffie of thee en wat lekkers. Meer info: Caroline, 06-82843440 (Versa).

'Opgekropt staat netjes'

19.30 uur | deMess Naarden

In 'Opgekropt staat netjes' (try-out) zien we Jochen Otten worstelen met een optelsom van ongemakkelijke situaties en gênante momenten. In zijn poging om niet langer de goede vrede te bewaren, wringt hij zich in lachwekkende bochten. Een kwetsbaar relaas met ongekend veel grappen. Het is tijd om niets meer op te kroppen. Tijd om er tegenin te gaan. Met gestrekt been. www.demess.nl/agenda.

Zaterdag 26 september

Rommelroute

11.00 uur | Keverdijk Naarden

Rommelroute tijdens burendag. Buurtbewoners verkopen tweedehandsspullen vanuit eigen tuin of garage. Geen gesjouw naar een rommelmarkt en dat op de Keverdijk van 11.00 tot 15.00 uur. Verkopen en vooral in contact komen met je buurtgenoten.

Burendag

12.00 uur | Wijk Noord-West
Muiden

Rommelroute wijk Noord-West. Bent u op zoek naar koopjes? Kom tussen 12.00 en 15.00 uur snuffelen in deze wijk. Buurtbewoners bieden hun tweedehandsspullen te koop aan vanuit hun tuin. Info: Caroline, Versa Welzijn, 06-82843440.

'Extase'

20.30 uur | deMess Naarden

Lisa Loeb komt naar het theater met 'Extase', haar schaamteloos eerlijke en hypermuzikale solodebuut. Ze ontroert en ontregelt met keiharde grappen en ijzersterke popsongs.

Zondag 27 september

Expositie

11.00 uur | Galerie Pouloeuff
Naarden

'Keep an Eye Spacemakers #3' laat de kunstwerken van vier jonge kunstenaars zien die onder leiding van Ad de Jong bijna vier weken een residentie-masterclass hebben gevolgd.

Mess Klassiek

11.00 uur | deMess Naarden

Houtblazerstrio I tre Canneti laat muziek horen in de bijzondere bezetting van hobo, klarinet en fagot. Natuurlijk hoort u een stuk uit de klassieke periode van Frantisek Krommer, een generatiegenoot van Mozart.

Broedplaats Markt

11.00 uur | Broedplaats Gooise
Meren Bussum

De bewoners van Broedplaats Gooise Meren organiseren een (rommel)markt en presenteren hun initiatieven en verkopen hun producten.

Bingo

14.00 uur | WOC de Palmpit

Wegens succes hebben we wederom een bingomiddag. Maximaal 20 personen. In verband met coronamaatregelen is opgeven verplicht. Kosten: 5 euro per kaart. Leuke prijzen. Aanmelden via 035-6938786.

Trio Timárido

14.30 uur | WOC Bellefleur

Het trio speelt wereldmuziek, volksdansmuziek en melodieën die we leuk vinden. Wij houden ons aan de regels van het RIVM. Adres: WOC Bellefleur Mackaylaan 11a. Aanmelden/info: Ida van Andel, 06-41075560.

Pianorecital

15.00 uur | BIJ ANDREAS Naarden

Yang Yang Cai (1998) is een van de grootste Nederlandse pianotalenten van haar generatie. Deze virtuoze winnares van de prestigieuze YPF Grand Prix Youri Egorov speelt werken van Beethoven, Ravel en Debussy. Reserveer nu uw kaarten: www.bijandreas.nl.

Trio Sebastiaan van Bavel

15.30 uur | deMess Naarden

Sebastiaan van Bavel is een pianist en componist die de jazztraditie verenigt met elementen uit Indiase en westerse klassieke muziek. Improvisatie en swing zijn de onmiskenbare pijlers van zijn muziek.

Maandag 28 september

Brandveiligheid

10.30 uur | WOC de Palmpit

Heeft u vragen over brandveiligheid in en om uw woning, kom dan gerust langs voor een gesprek met brandweerman Ben Derks.

Cursus 'Waar sta ik zelf voor?'

20.15 uur | Spieghelkerk Bussum

Ds. Riegonda van Welie (Bussum) geeft een cursus 'Waar sta ik zelf voor?' De cursus staat voor iedereen open die daarin geïnteresseerd is. Aan de hand van theoloog Miskotte en (Carel) ter Linden. Aanmelden:
predikant@spieghelkerk.nl.

Dinsdag 29 september

Dialoog

20.00 uur | Majellakapel Bussum

Raoul Heertje, programmamaker en stand-upcomedian, maakte in 2019 met Frans Bromet een achtdelige tv-serie over zijn binding met Israël, waar hij een aantal jaren woonde. Hans Roelofsen gaat met hem in gesprek over zijn drijfveren.
Kaarten via cciv.nl.

Woensdag 30 september

Cursus over Het Oude Perzië

10.30 uur | Bibliotheek Bussum

Namens Livius geeft Jona Lendering een cursus over het Oude Perzië. Perzië is een van de grote culturen van de oude wereld. Naast de geschiedenis is er ook aandacht voor de bronnen.
Informatie: www.livius.nl/cursussen/het-oude-perzie.

Donderdag 1 oktober

Lezing klassieke muziek

10.30 uur | Wooncomplex
Het Ravelijn Naarden

Clair Verlinden geeft een lezing over Gustav Mahler. Entree 4 euro voor ASGM-leden (op vertoon van ledenpas), niet-leden betalen 6 euro.

Filosofisch Café

14.00 uur | Koepelkerk

Monique Fischer spreekt over Gelukkig zijn... is dat te leren? En is het nog van deze tijd? Via Epicurus, Aristoteles en Schopenhauer. Entree 6 euro.

Ook weer begonnen met activiteiten? Meld deze dan via Gooiagenda.nl.


Expositie 'Keep an Eye Spacemakers #3' zondag 27 september in Naarden.