Afbeelding
Foto:

Tessa van der Mark

Tessa van der Mark (24) is orthopedagoog op een school voor speciaal basisonderwijs en woont al 21 jaar in Bussum.

Waar ben je druk mee?
"Ook geef ik peutergym, turn- en ropeskippinglessen bij GTV Keizer Otto en ben ik een fanatiek ropeskipper. Tot slot geef ik motorische remedial teaching om kinderen die bewegen lastig vinden plezier en vooral zelfvertrouwen te geven in bewegen."

Wat weet men niet van jou?
"Ik heb nog een ropeskipdroom te realiseren om individueel deel te nemen aan het EK ropeskipping."

Een ideale vrije dag?
"Iets sportiefs doen met familie of vrienden of mijn passie voor ropeskipping overbrengen op anderen door het geven van workshops en demonstraties. En de dag afsluiten met het spelen van gezelschapsspelletjes."

Wie verdient een pluim?
"Mijn lieve teamgenootjes van team Spook die zich keihard hebben ingezet om mijn/onze droom waar te maken; een podiumplaats op het EK ropeskipping."

Hoe houd jij het uit in coronatijd?
"Heel veel trainen in de achtertuin samen met mijn zusje, daarnaast heb ik veel onlinetrainingen gegeven en kan ik ook genieten van een goed boek."

Een dag de burgemeester?
"Dan zou ik sporten gratis maken en een zak appels goedkoper dan een rol koekjes."

Waar maak je je zorgen om?
"Het gebrek aan aandacht voor pedagogiek in de sport. Ik zou graag ieder kind een veilige, leuke sportplek willen geven en sportverenigingen ondersteunen om dat voor elkaar te krijgen. En dat er nog te veel kinderen zijn die niet kunnen sporten vanwege financiƫle problemen."

Bussum mist nog?

"Een ingerichte turnhal met een goede sportvloer voor ropeskippingtrainingen en een krachthonk."