Vredespaal om barrières op te heffen

Vervolg van voorpagina

De Vredespaal, een initiatief van Samen Gooise Meren (een samenwerkingsverband van culturen en levensbeschouwingen), wordt jaarlijks uitgereikt aan een door lokale vrijwilligers gedragen project dat ertoe bijdraagt barrières tussen mensen met verschillende levensbeschouwingen, maatschappelijke posities, etnische achtergrond en politieke voorkeur op te heffen. Op de vredespaal staat in vier talen de boodschap ‘Vrede maak je samen’.
De uitreiking door Anba Arseny, de bisschop van de Koptische Orthodoxe kerk in Nederland, vond plaats in de tuin van de Koptische Orthodoxe Kerk van de Heilige Maria en St. Verena Kerk aan de Dr. Schaepmanlaan. Burgemeester Han ter Heegde was aanwezig om dit vredesinitiatief te bevestigen.

Gedurende alweer ruim tien jaar brengt het Maatjesproject in Gooise Meren mensen die door sociale, lichamelijke en psychische problemen in een isolement verkeren, in contact met vrijwilligers. Dit onderlinge contact en door samen op een ontspannen manier iets te ondernemen, helpt mensen op weg om (weer) mee te doen in de samenleving.
“We zijn zeer vereerd de derde Vredespaal Samen Gooise Meren in ontvangst te mogen nemen", reageert Marjan Ockeloen, directeur van Stichting Maatjesproject Gooi en Vechtstreek. "Verbinden van mensen op basis van respect en gelijkwaardigheid staat bij ons hoog in het vaandel. Verwijzers weten ons mede daardoor goed te vinden. Zeker als je bedenkt dat alleen vorig jaar al meer dan 450 mensen via een van de projecten een maatje had of meedeed aan een groepsactiviteit verspreid over onze locaties in Hilversum, Bussum en Weesp. Mede dankzij een minstens dubbel zo grote schare vrijwilligers."


Hocrasplannen via livestream

BUSSUM De gesprekken rond de ontwikkeling van het Hocras-terrein gaan dinsdag 29 september weer verder.

De plannen behelsen onder meer de bouw van woningen, bedrijfsruimten en een middelbare school. Op deze derde bijeenkomst wordt een conceptschets gepresenteerd. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en is via een livestream te volgen: https://bestuur.gooisemeren.nl/plannen-en-projecten/dossier/hocras-locatie/.