Dode vrouw in woning Bussum; man (41) zit vast

BUSSUM Een 41-jarige man is dinsdag voorgeleid bij de rechter-commissaris en wordt verdacht van moord dan wel doodslag op een vrouw. Hij blijft voorlopig in hechtenis. Ook zit hij in beperking; hij mag alleen contact hebben met zijn advocaat.

In een woning aan de Nieuw Bellevue werd zaterdagmorgen een dode vrouw aangetroffen. Vervolgens werd een 41-jarige verdachte aangehouden. De politie is zeer terughoudend in het verstrekken van informatie en ook een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) mag niets over de relatie tussen verdachte en slachtoffer zeggen. De vrouw, die nauwelijks buitenkwam en de Nederlandse en Engelse taal niet beheerste, was getrouwd en had vier kinderen.
De politie arriveerde zaterdag rond 5.00 uur na een alarmering voor een reanimatie in de woning. Omstreeks datzelfde tijdstip vond een steekincident plaats op de Nijverheidswerf. Of de twee incidenten met elkaar te maken hebben, wordt uitgezocht. Het onderzoek loopt nog altijd.


Vuurwerkvrije straten met jaarwisseling

GOOISE MEREN Op dit moment is een totaal vuurwerkverbod, boven op het landelijke verbod voor zwaar vuurwerk, een brug te ver, zo spreekt burgemeester Ter Heegde. Wel kunnen vuurwerkvrije zones worden ingesteld door het college en introduceert de gemeente vrijwillige vuurwerkvrije straten.

Winkelcentrum Keverdijk wordt waarschijnlijk opnieuw als vuurwerkvrije zone aangewezen. De experimentele vrijwillige vuurwerkvrije straten, waartoe inwoners gezamenlijk besluiten en handhaven, geeft volgens het college bewoners meer mogelijkheid om zelf iets aan overlast te doen.