Veel kinderen trokken de wijk in.
Veel kinderen trokken de wijk in. Foto's: © Bob Awick

Ruim 50 kinderen doen mee aan Kids Clean Up Day bij Uit-Wijk

BUSSUM De Kids Clean Up Day 2.0 vorige week was een groot succes, vertelt jongerenwerker Nicole Wendt van wijkcentrum Uit-Wijk. Ruim vijftig kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 11 jaar en veel ouders meldden zich bij de Dr. Schaepmanlaan om vervolgens de wijk in te trekken.

Zij gingen op jacht naar het gekste, grootste en kleinste zwerfafval in hun buurt. Hiermee maakten ze kans op mooie prijzen en de Gouden Knijper-wisseltrofee. Ook was er een rad van fortuin, leerden ze afval scheiden en konden ze sjoelen. Ouders werd gevraagd een tegel uit hun tuin om te ruilen voor een gratis wilde plant. Wendt: "Er is veel vuilnis opgehaald, en de peukenkoker zat vol met 1.820 stuks. Het resultaat van één uur (!) peuken rapen door vijf groepen kinderen in de wijk Bussum-Zuid."

Prijzen

Veel prijzen werden uitgedeeld. Deze werden beschikbaar gesteld door zwembad De Zandzee, RockSteady, Monkeytown, banketbakkerij Van Breemen, Yoga Beer Bussum, het GAD en de Groene Afslag. "Ouders en kinderen waren blij verrast met de geweldige prijzen die door deze organisaties zijn gesponsord. In samenwerking met SamenSnellerDuurzaam en TroepTrimmersBussum was het een geslaagd evenement", aldus Wendt.

Afbeelding