Vacaturebank Gooise Meren

GOOISE MEREN Hieronder weer een selectie uit het brede aanbod van vrijwilligersvacatures op de website van Vrijwilligerscentrale Gooise Meren.

- Het Comenius Museum, gevestigd in de Weeshuiskazerne in Naarden, zoekt een baliemedewerker. Spreek je Engels en ben je minimaal 2x per maand beschikbaar, reageer dan op deze leuke vacature.

- Voor Stichting Kinderen in Nood zoeken wij nog één actief lid om met het bestuur mee te denken; in onderling overleg worden taken verdeeld. Wij bestaan dertig jaar, hebben 65 vrijwilligers en een opslagpunt in Bussum waar we goederen inzamelen voor inwoners van Roemenië, Hongarije en Oekraïne.

- Wie vindt het leuk om zaken goed te organiseren en wil de spin in het web zijn voor het Kookproject Toffe Peren (doelgroep GGZ). Samen met enthousiaste vrijwilligers zorg je ervoor dat het koken, het rondbrengen of het samen eten op rolletjes loopt. Kun je goed plannen en improviseren en ga je graag met mensen om, dan is deze leuke vrijwilligersfunctie echt iets voor jou.

Loop even binnen op ons inloopspreekuur op dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur op de Ceintuurbaan 47 in Bussum, of stuur een mail naar info@vcgoooisemeren.nl of bel naar 06-15875692.


Overkapping voor winkels Koekoeklaan

BUSSUM De gemeente Gooise Meren heeft aan Ahold een omgevingsvergunning voor een overkapping afgegeven. De verwachting is dat de uitvoering van deze werkzaamheden gerealiseerd wordt voordat de winter zijn intrede doet.

Bij de bouw van het winkelcentrum is besloten het dak van een brede opening te voorzien. Het gevolg hiervan is dat het bij regen binnen enorm glad wordt. Hierdoor ontstaan levensgevaarlijke situaties voor (oudere) bezoekers en overlast voor de ondernemers die regelmatig hun hele winkel moeten dweilen. AH heeft jarenlang voor tijdelijke maatregelen gezorgd om meer veiligheid te waarborgen, maar de aangebrachte antislipstroken laten los en werken eigenlijk ook niet naar behoren. Als de overkapping is aangebracht, kan iedereen veilig en droog boodschappen doen.