Rabobank Eslaan gaat weer open

BUSSUM Het Rabobank-filiaal aan de Eslaan gaat per 14 september mede op verzoek van klanten weer gedeeltelijk open. De dagen en tijden zijn nog niet bekend.

Dat is een opluchting voor de ondernemers en particulieren die voor hun bankzaken sinds de corona-uitbraak in maart jl. moesten uitwijken naar filialen in Huizen, Hilversum of Maarssen. "Wel was het voor ondernemers sinds begin augustus weer mogelijk om hun sealbags af te storten bij het kantoor in Bussum", laat een woordvoerder van de Rabobank weten. Toch wordt ondernemers geadviseerd zoveel mogelijk betalingen via pin of betaalverzoek te ontvangen. "Zodat zij zo min mogelijk cash geld hebben."


Opschoondag is 'nuttig voor leefbaarheid'

NAARDEN Het Buurtplarform KTV doet zaterdag 19 september mee aan de Opschoondag. Iedereen is welkom. Verzamelen om 9.45 uur in wijkcentrum SCAN (tijdelijk in de seniorenwoningen), aanvang 10.00 uur.

"De Opschoondag is heel nuttig voor de leefbaarheid in de buurt, maar ook nog eens een gezellige gezamenlijke activiteit", zegt Said Almakroudi, voorzitter Buurtplatform KTV. "Daarnaast wil onze werkgroep Groen dit moment gebruiken om bij een aantal boomspiegels nabij de winkels het onkruid te verwijderen, zodat deze later - als proef - kunnen worden ingezaaid." De activiteit duurt tot circa 12.00 uur. Zakken, knijpers en handschoenen worden uitgedeeld. Opgeven via secretariaat@buurtplatformnaarden.nl.


Vermiste Bussumer (80) aangetroffen in Amsterdam

BUSSUM Politie, het VeteranenSearchTeam en burgers hebben zondag met succes gezocht naar een vermiste 80-jarige Bussumer.

De man had zondagmiddag een verzorgingshuis verlaten. Er volgde een zoekactie en een Burgernet-bericht werd verspreid. Ook werden een politiehelikopter en een drone ingezet. De man is 's nachts ongedeerd teruggevonden in Amsterdam.