Foto: © Bob Awick
Foto: © Bob Awick Foto:© Bob Awick

Meer dan duizend inwoners Gooi en Vechtstreek besmet

BUSSUM Al meer dan duizend inwoners in ‘t Gooi en de Vechtstreek zijn sinds de uitbraak van het coronavirus eind februari in Nederland besmet geraakt. De teller stond maandag op 1.077.

Dat blijkt uit het zogenaamde corona dashboard van de GGD Gooi & Vechtstreek. Van die ruim duizend gevallen is Hilversum met 356 koploper in de regio, voor Huizen met 238 en Gooise Meren met 186. Wat verder opvalt is dat er in de teststraat in Bussum, die onlangs verhuisde van de brandweerkazerne in Bussum naar het verderop gelegen parkeerterrein naast Sportcentrum De Zandzee, bezocht is door 3.629 mensen. Daarvan kregen 72 mensen een positieve uitslag.
Het gaat dan om zowel mensen uit deze regio als van buitenaf. Want doordat mensen zich massaal laten testen, komt het voor dat er in Bussum mensen van buiten deze regio komen. En dat terwijl mensen uit deze regio juist naar andere testlocaties moeten, vertelt GGD-woordvoerder Irma Laméris. “Het is een beetje wie het eerst komt, het eerst maalt”, erkent zij. Daarbij komt dat er op de nieuwe testlocatie plek is voor 900 bezoekers, echter door tekort aan capaciteit bij laboratoria kan de GGD dagelijks ‘slechts’ 600 mensen ontvangen.
Wat betreft het aantal positieve gevallen zijn er niet al te veel zorgen. Nog geen 2 procent is positief getest en bovendien zijn er geen Gooise coronapatiënten in het ziekenhuis.