Vacaturebank Gooise Meren

GOOISE MEREN Hieronder weer een selectie uit het brede aanbod van vrijwilligersvacatures op de website van Vrijwilligerscentrale Gooise Meren.

- Voor de kinderclub op woensdag vanaf 13.00 uur in de Uitwijk in Bussum zoeken wij enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om met kinderen creatief bezig te zijn. Het gaat om kleien, knutselen, koken, kleuren, etc. Het is niet erg als je een keertje niet kunt. Veel belangrijker is dat je plezier met kinderen wilt maken en creatief bent. Het is uiteraard mogelijk om gewoon een keertje een middagje mee te lopen. Leeftijd is niet belangrijk, wel enthousiasme.
- Voor de bibliotheek in Muiden zijn wij op zoek naar een gastvrouw of -heer voor in onze locatie in de Kazerne. Je werkt in een enthousiast team met veel vrijwilligers. Ga je graag met mensen om, vind je het leuk om service te verlenen en houd je van boeken? Reageer! Je werkt in overleg en volgens rooster.
- Een weduwe uit Naarden met een chronische aandoening voelt zich alleen. Zij zou het fijn vinden als iemand haar wil bezoeken. Haar wens is een praatje bij een kopje koffie of thee. Wie heeft af en toe een uurtje over? De coördinator van Versa Vrijwillige Thuishulp gaat graag met u in gesprek hierover.

Loop binnen op ons inloopspreekuur op dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur op de Ceintuurbaan 47 in Bussum, of stuur een mail naar info@vcgoooisemeren.nl of bel naar 06-15875692.


Kids Clean Up Day bij Uit-Wijk

BUSSUM "We hebben een grootschalig evenement op komst; de Kids Clean Up Day part 2", vertelt jongerenwerker Nicole Wendt van wijkcentrum Uit-Wijk. "Zo vlak voor de World Clean Up Day op 19 september is dat natuurlijk geen toeval."

Kinderen van 4 tot en met 11 jaar kunnen woensdag 16 september tussen 14.00 en 16.00 uur - net als vorig jaar - op jacht gaan naar het gekste, grootste en kleinste zwerfafval in hun buurt. Hiermee maken ze kans op mooie prijzen en de Gouden Knijper-wisseltrofee. Ook is er een Rad van Fortuin, leren ze afval scheiden en kunnen ze sjoelen. Ouders wordt gevraagd een tegel uit hun tuin om te ruilen voor een gratis wilde plant. Verzamelen bij Uit-Wijk aan de Dr. Schaepmanlaan 10. Deelname is gratis.