Basketbaltoernooi voor nieuw veldje

BUSSUM Nog maar weinig jongeren gooien spontaan samen een balletje op het basketbalplein aan de Ruijterlaan in Bussum, merkt basketballer Arthur Mendes (16). Het veldje is volgens hem niet ideaal om op te spelen en ziet er niet uitnodigend uit. Om hopelijk een nieuw basketbalveldje te krijgen van de gemeente organiseert hij 6 september een basketbal evenement voor jong en oud.

Arthur Mendes is zelf een fanatieke basketballer en traint vier keer per week bij het eredivisieteam de Crackerjacks in Amersfoort. Hij zou het liefst nog vaker spelen, maar er zijn weinig jongeren die op het basketbalplein in Bussum spelen. Arthur: "Het veldje heeft niet de juiste afmetingen, de vloer ligt scheef, er is veel onkruid en de baskets zijn dramatisch slecht". Een ander, netter basketbalveldje om op te spelen ligt in Hilversum Media Park, maar dat is nog best een eind weg. "Ik denk dat als je het veldje van Hilversum hier zou plaatsen, er een stuk meer mensen zouden basketballen dan nu."
Daarom organiseert hij aanstaande zondag het basketbal evenement Box in Bussum!. Vanaf 14:00 uur is iedereen, van jong tot oud en met of zonder ervaring, welkom om wedstrijdjes te spelen. Er zullen grote basketballers zijn die de eerste wedstrijd aftrappen, een tribune om te kijken naar de 3 tegen 3 wedstrijden en tussendoor kunnen bezoekers kennis maken met andere vormen van basketbal. De uitnodiging naar de gemeente is verstuurd om de aandacht te vragen voor het opknappen van het basketbalveldje.