Tijdens de repetities van NAAKT!.
Tijdens de repetities van NAAKT!. Foto: De Schakel

De Schakel brengt voorstelling NAAKT! via gratis livestream

NAARDEN Toneelvereniging De Schakel heeft vanwege de coronacrisis haar voorstellingen voor dit jaar moeten annuleren, maar heeft een alternatief gevonden. Op zaterdag 5 september speelt de vereniging NAAKT!. Deze voorstelling wordt gespeeld zonder publiek, maar kan gratis worden gevolgd via een livestream vanuit het SchakelTheater in Bussum.

Voorzitter Barry Randsdorp vertelt dat de vereniging het op dit moment financieel moeilijk heeft. “De inkomsten liepen al wat terug, onder meer door het meer dan halveren van de subsidie door de gemeente, maar nu we geen voorstellingen in het theater spelen, komen daar dus ook geen inkomsten uit.” Toch wordt de livestream gratis beschikbaar gesteld. “Het belangrijkste is dat onze leden hun hobby kunnen blijven uitoefenen zo goed als dat in deze omstandigheden kan. We willen vooral spelen en zo veel mogelijk mensen bereiken en een leuke voorstelling aanbieden. Dat lukt nu eenmaal beter als het gratis is. Iedereen die wil kijken is welkom! We hopen uiteraard wel dat iedereen het zo leuk vindt dat ze ons ook een beetje willen steunen en een kleine donatie doen via de link die we bij de livestream plaatsen”, aldus Randsdorp.
Waarom de voorstelling NAAKT! heet, moeten nieuwsgiergen zelf maar achterkomen door op 5 september om 20.00 uur in te schakelen via de livestream, die te volgen is via facebook.com/toneeldeschakel, youtube.com/toneeldeschakel en op www.toneeldeschakel.nl. Daar is ook een knop om een donatie te doen aan de vereniging.