Muziek voor de Ukkepuk op zaterdag 5 september.
Muziek voor de Ukkepuk op zaterdag 5 september. puurpapendrecht.nl

Donderdag 3 september

Fort Family Rally

9.00 uur | Rest. 't Rechthuis
Muiderberg

Ga op ontdekking langs de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie in Gooi en Vecht. Navigeer met bolletje-pijltje, los de puzzels en raadsels op en speel de fortenbingo. Geheel volgens de RIVM-regels. Dagelijks te bezoeken.

Weer naar de film

9.30 uur | Filmhuis Bussum

Weer gewoon naar de film, maar natuurlijk met inachtneming van 1,5 meter afstand. Films met artistieke en/of culturele waarde. Filmhuis Bussum ligt in het centrum vlak bij treinstation Naarden-Bussum, bushaltes en parkeergarage. Brediusweg 1, Bussum. Www.filmhuisbussum.nl.

Koffieochtend

10.30 uur | De Kazerne Muiden

Iedere donderdagochtend bakkie doen. Lydia, Monique en Caroline kijken uit naar uw komst. U bent van harte welkom. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Meer info: Caroline, opbouwwerker Versa Welzijn 06-82843440.

Vesting City Steptour

12.00 uur | Bezoekerscentrum Naarden

De Vesting Citytour is een mooie steptocht van ongeveer zes kilometer door de binnenstad en om de stadsmuren heen. De Vesting Naarden is de best bewaarde vestingstad van Nederland en door zijn dubbele gracht uniek. Door deze leuke steptocht krijg je een goed beeld van deze middeleeuwse stad en zijn verleden. Door de strategische ligging maakte de Vesting Naarden deel uit van de Hollandse Waterlinie en was belangrijk ter bescherming van Amsterdam. Steppen door de prachtige straatjes met eeuwenoude huisjes met trapgevels, militaire gebouwen en leuke restaurants is een prachtige en unieke belevenis. U kunt deze tocht low budget doen en ontvangt dan een routekaart van ons, of onder begeleiding van een stadsgids. Www.vestingadventure.nl. Dagelijks te bezoeken.

Filosofisch Café

14.00 uur | Koepelkerk Bussum

Nu in de grote zaal (ingang De Sloep) en volgens de coronavoorschriften. Kom niet als u gezondheidsklachten hebt. Bruno Nagel, specialist in Oosterse filosofie, spreekt over: 'De wereld een hel? Over Schopenhauer en het Indiase denken.' Inloop vanaf 13.30 uur. Entree 6 euro.

Innovator of messias?

10.00 uur | Bibliotheek Bussum

Marcel Geraeds vertelt over Alexander Scriabin (1872-1915). Vooraf aanmelden via www.bibliotheekgooienmeer.nl of 085-2085418 is verplicht. Ben je verhinderd, meld je af via de vestiging.

Zaterdag 5 september

Muziek voor de ukkepuk

10.00 uur | De nieuwe Muziekschool, Sint Vitus College Bussum

Wil je graag muziek maken met je kleintje en is hij/zij 0 tot 4 jaar oud? Dan is deze gratis open les iets voor jullie. Maak op een speelse manier kennis met de geluiden en klanken van verschillende muziekinstrumenten. Aanmelden: serena.hm@hotmail.com.

5 en 6 september

Expositie

10.00 uur | Pietra Piet Atelier
Bussum

Atelier Pietra Piet opent haar deuren tijdens het Landelijk Atelierweekend 2020. Van 10.00 tot 18.00 uur bent u van harte welkom. Een veelzijdige expositie ingericht met werk van drie kunstenaars uit Bussum. Veelzijdig, expressief, kleurrijk en soms sober en ingetogen, uitgevoerd in diverse disciplines, schilderijen, foto's en beelden. Kapelstraat 41 Bussum. Pietra Piet, Michael Smit, Nico Boink. Www.pietrapiet.nl.

Maandag 7 september

Seniorencafé ASGM

10.30 uur | Brownies & Downies
Bussum

Bent u al op de nieuwe plek geweest? Wij houden ons aan de coronamaatregelen. De gastvrouwen verwachten u.

Kinderkoren

16.00 uur | De Gooische
Muziekschool Bussum

Vind jij het helemaal geweldig om samen te zingen en vind je het ook leuk om op te treden, doe dan mee met het kinderkoor van De Gooische Muziekschool. Informeer naar de mogelijkheden. Je start met drie proeflessen voor 15 euro. Www.degooischemuziekschool.nl.

Woensdag 9 september

Fietsen

10.00 uur | WOC Bellefleur
Naarden

De lengte van de tochten is circa 35 kilometer. Er wordt na één uur fietsen gepauzeerd voor koffie of thee bij een restaurant en rond 12.30 uur wordt er gestopt voor de zelf meegebrachte lunch. De start is om 10.00 uur vanaf Bellefleur Mackaylaan 11a.

Koffie om de Hoek

13.00 uur | Uit-Wijk Bussum

Gewoon buiten voor de deur van het buurthuis een kop koffie drinken. Kom je ook eens kijken? Marga & Alie verwelkomen je iedere woensdag om 13.00 uur.

Proeflessen theater

15.00 uur | Brandsmaschool
Bussum

Theaterschool Zone 1380 geeft hun tweede gratis proefles theater voor drie groepen. Voor kinderen van 6 t/m 8 jaar, 9 t/m 12 jaar en voor jongeren van 13 t/m 17 jaar. Iedereen is van harte welkom om mee te doen! Aanmelden via www.zone1380.nl.