Afbeelding

Marieke Schuurman

Marieke Schuurman (35) woont ruim een jaar in Muiden. "Ik ben eigenlijk een Weespermop, maar doop mijzelf inmiddels om tot Spiering."

Waar ben je druk mee?
"Met onze twee lieve kinderen, Moos van 1 en Lola van 3. En met het opzetten van mijn bedrijf www.hauteborduur.nl, mijn borduurstudio vanuit huis. Hiermee verkoop ik bedrijfskleding die ik zelf voorzie van logo's en afbeeldingen. Maar ook geef ik kunstprojecten vorm en borduur ik mijn eigen ontwerpen op wanddecoratie voor kinderkamers."

Wat weet men niet van jou?
"Vrij weinig, ik ben een open boek. Verder ben ik heel handig met mijn tenen en kan ik de kleinste dingetjes van de grond pikken, en soms mauw ik tegen mijn man in een gekke bui, daar blijven we samen om lachen, ik ben namelijk geen kattenfan."

Lievelingsmuziek?
"Jochem Paap (Speedy-J is zijn dj-naam) is een van de grondleggers van technomuziek in Nederland. Dat is het enige genre waar ik echt energie van krijg."

Wat zou je doen met een miljoen?
"Investeren in www.detuinenvan.nl, het plantenverhuurbedrijf van mijn broer vanuit Amsterdam. Hij heeft mij geholpen bij de aanschaf van mijn industriƫle machine, nu kan hij een boost gebruiken in deze COVID-gekte waarin veel klussen on-hold staan. Daarnaast wil ik iemand/of een lokaal doel blij maken die ik niet ken maar die het nodig heeft, no strings attached. En ik koop een boot, een landje en neem mijn vrienden mee uit varen."

Wie verdient een pluim?
"Gijs, eigenaar van ome Ko, ik geef het je te doen om alle coronaregels na te leven."

Een dag de burgemeester?
"Vandaag nog kinderopvang regelen in Muiden, liefst nog eergisteren. "

Waar maak je je zorgen om?
"Om de luchtkwaliteit door de mogelijke verbrandingsoven in Diemen."