Afbeelding

André Hollegie

André Hollegie (65) is geboren in de vesting van Naarden en verhuisde in 1985 naar Bussum. Hij is getrouwd met Hennie.

Wat weet men niet van jou?
"Dat ik (als voorzitter) samen met Peter Langereis (penningmeester), Frank de Wilde (secretaris) en Rieneke Hes (algemeen bestuurslid) al meer dan 23 jaar het bestuur van Gymnastiek- en Turnvereniging Keizer Otto vorm. Wij doen dat met veel plezier, als vrijwilliger, dus belangeloos."

Een ideale vrije dag?
"Op een droge, liefst zonnige, dag samen met Hennie ergens in Nederland een voor ons nieuwe fietsroute doen."

Wat zou je doen met een miljoen?
"Eindelijk de door de kaderleden van onze turnvereniging die zo gewenste turnhal in Gooise Meren realiseren."

Wie verdient een pluim?
"Velen, mijn directe familieleden die het met mij al die tijd uithouden, maar ook de kaderleden van 'mijn' vereniging, die met passie gymnastiek-, turn- en ropeskiplessen geven aan jong en oud."

Hoe houd jij het uit in coronatijd?
"Doordat ik al ruim 1,5 jaar ’geprepensioneerd’ ben is deze tijd voor mij goed door te komen, zeker als ik dat vergelijk met de ouderen in de verpleeghuizen. Mij hoor je niet."

Goed gesprek?
"Op de vrijdagavond, na een paar stevige potjes tafeltennis in mijn kelder, onder het genot van een paar biertjes met Gert Roosma de week doornemen. Dit doen we al meer dan 30 jaar!"

Mijn favoriete plek?
"Wandelen op en langs de wallen van Naarden."

Gooise Meren mist nog?
"Een efficiënte, daadkrachtige en een bij onze gemeenschap betrokken ambtelijke organisatie. Dat dit nu nog niet zo is heeft natuurlijk te maken met de fusie, waardoor die organisatie in de afgelopen jaren veel te verwerken heeft gehad."