Vacturebank Gooise Meren

GOOISE MEREN Hieronder weer een selectie uit het brede aanbod van vrijwilligersvacatures op de website van Vrijwilligerscentrale Gooise Meren.

- Voor Versa Vrijwillige Thuishulp in Naarden, Bussum en Muiden zijn wij op zoek naar mensen die het leuk vinden om ouderen af en toe een bezoekje te brengen of een boodschapje te doen. Het is flexibel en dankbaar werk en kost je 1 à 2 uurtjes per twee weken.

- Automaatje is voor Bussum, Muiden en Naarden op zoek naar chauffeurs die het leuk vinden om mensen met de auto te vervoeren. Je kunt goed met mensen overweg en bent servicegericht. Je brengt mensen naar de tandarts, dokter of vriendenbezoek. Er is een km-vergoeding.

- Voorlezers gezocht in Muiden, Naarden en Bussum voor de Voorleesexpress. Eenmaal per week gedurende twintig weken lees je kinderen thuis voor. Dit doe je op een vaste doordeweekse avond, een uur lang. Naast het voorlezen stimuleer je de ouders om zelf ook voor te gaan lezen en boeken te halen.

Kom langs op ons inloopspreekuur iedere dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur op de Ceintuurbaan 47 in Bussum, of stuur een e-mail: info@vcgooisemeren.nl of bel 06-15875692, www.vcgooisemeren.nl.


CDA-fractie organiseert fietstocht

GOOISE MEREN Het CDA organiseert zaterdag 29 augustus een fietstocht langs een aantal actuele bouwgebieden in Gooise Meren.

"Als CDA zien we aan de ene kant een tekort aan betaalbare woningen, aan de andere kant bezwaar van buurtbewoners die zich zorgen maken over bijvoorbeeld verkeersoverlast of minder groen. Wij horen graag van inwoners welke zaken zij belangrijk vinden", vertelt Robin Claushuis namens de CDA-fractie Gooise Meren.

Tussenstops

De fietstocht start om 15.00 uur vanaf het gemeentehuis in Bussum. Er zijn tussenstops bij onder meer de BOR-gronden en Crailo. Claushuis: "Onderweg bespreken we de voor- en tegenargumenten met elkaar."

Deelname is gratis. Aanmelden (i.v.m. corona) kan via robin.claushuis@gmail.com.