Afbeelding

Houd moed!

BUSSUM Ik heb besloten om de laatste column van dit seizoen in dichtvorm te doen.

In je verbeelding lag je al in Zuid- Frankrijk op ’t strand, toen liep het op een Chinese markt uit de hand en moest je toch op vakantie in eigen land. Niet de Côte d’Azur maar een Roompotpark in Cadzand.

Lekker met het hele gezin op pad, alleen jammer dat nou net die ene week het weer zo tegen zat. Omdat vrijwel iedereen besloot geen trip naar het buitenland te maken, kostte het wel behoorlijk wat knaken. Niet zo fijn aangezien je baan al op de tocht leek te staan, je werkte tenslotte voor die blauwe zwaan.

In plaats van een Chateaubriand en een goed glas Franse wijn, mocht je nu met je mondkapje naar Albert Heijn. Ook alle sportscholen waren dicht, dat was inmiddels wel te zien aan je gewicht.

2020 had zo mooi kunnen zijn; een EK voetbal, het Songfestival, en Max Verstappen op zijn eigen terrein. Maar in werkelijkheid moest je na drie maanden Netflix nu vol aan de lijn.

Overal je handen ontsmetten voor de hygiëne, anders moet je straks ook nog twee weken in quarantaine. Bij het idee krijg je al migraine, het is thuis momenteel ook niet echt een mooie liefdesscène.

Toen kwam er eindelijk een nieuw beleid, dat gaf je weer wat vrijheid. Lekker met vriendinnen naar Amsterdam, had je toen maar geweten dat daar een tweede golf van kwam. Na je derde glas rosé, viel die anderhalve meter natuurlijk ook niet meer zo mee.

Houd alsjeblieft een beetje moed, misschien stroomt binnenkort het vaccin al door je bloed. Als we samen de regels netjes blijven hanteren, zal het leven snel weer normaal zijn in de Gooise Meren. Denk een beetje met elkaar mee, anders ligt het straks weer bomvol op de IC. Dan wordt een vakantie aan de Waal, echt het nieuwe normaal.

Lieve lezer, ik hoop dat mijn columns je een beetje hebben verblijd in deze bijzondere tijd. En mocht je denken: wie mag die jongen eigenlijk wezen?, kijk dan 's op www.marcomman.nl, daar kun je alles over mij lezen.

Paul
paul@marcomman.nl
marcomman.nl

Niet de Côte d’Azur, maar een Roompot-park in Cadzand.