Foto Bob Awick
Foto Bob Awick Foto:Foto Bob Awick

Heidezicht weer open: andere medewerkers niet besmet

BUSSUM Café Restaurant Heidezicht is donderdag weer opengegaan, evenals Café Restaurant Brambergen in 's-Graveland. In Soesterberg opende Café Restaurant Soesterdal zaterdag weer haar deuren voor gasten.

De drie filialen werden preventief gesloten toen een medewerker bij het restaurant in Soesterberg vorige week positief is getest op COVID-19. Restauranteigenaar Edward Eijckelhof wilde geen risico nemen, sloot zijn restaurants en heeft alle betrokkenen en leidinggevenden van zijn restaurants laten testen. Uit onderzoek en testen is gebleken dat er bij alle filialen geen andere medewerkers positief getest zijn op corona.

Een medewerker van Heidezicht en een medewerker van Brambergen zijn eventueel in contact geweest met de positief geteste medewerker van de filiaal in Soesterberg. Beiden hebben een negatieve uitslag op COVID-19, maar worden uit voorzorg uit het rooster gehaald tot de veertien dagen incubatietijd zijn verstreken.

Eijckelhof benadrukt dat het sluiten van de filialen uit voorzichtigheid in geweest en de GGD dit niet nodig achtte. Better safe than sorry, schrijft hij op sociale media.


Pechhulplijn watersporters

NAARDEN Watersporters zijn sinds maandag zelf verantwoordelijk om maritieme assistentie (pechhulp) te regelen bij niet-spoedeisende hulp. Daarom heeft de Reddingsbrigade Naarden een pechhulplijn geopend: 035-6940791.

Het gaat hierbij om situaties op het Gooimeer, IJmeer en het zuidelijk deel van het Markermeer waarbij geen acuut gevaar is voor levens en/of vaartuigen.

Onder niet-spoedeisende zaken vallen onder meer: motorproblemen, mastbreuk of een vastgelopen schip waarbij geen sprake is van direct gevaar voor levens en/of vaartuigen. In geval van motorstoring brengt de reddingsbrigade de betrokkenen naar de dichtstbijzijnde veilige (thuis)haven.

Watersporters kunnen bij spoedeisende hulp (noodgevallen) op het water - acuut gevaar of gevaar voor levens en/of vaartuigen- alarm slaan via de Nederlandse Kustwacht via marifoonkanaal 16 of via 0900-0111.