Afbeelding
Foto:

St. Kinderen in Nood blijft voortbestaan

BUSSUM De voorzitter van Stichting Kinderen in Nood komt met goed nieuws; het voortbestaan van de stichting is voorlopig gegarandeerd. Na een noodkreet enkele weken terug hebben zich meerdere mensen gemeld die bereid zijn om het bestuur weer op volle sterkte te krijgen.

“De gesprekken zijn inmiddels zo vergevorderd dat nu al gemeld kan worden dat we de stichting niet hoeven op te heffen”, reageert een dolblije voorzitter, die zelf per 1 januari de voorzittershamer om gezondheidsredenen neerlegt.

Pak van ons hart

“Nog niet alle functies zijn vervuld, maar de keyfuncties zijn bezet. Dit is een pak van ons hart. Mede omdat onze contactpersonen in Hongarije en Roemenië lieten weten dat onze hulp ter plaatse nog heel hard nodig is." Eerder werd gemeld dat de beslissing over wel/niet opheffen op 1 november zou vallen.


Kinderboerderij 't Mouwtje open

BUSSUM Kinderboerderij 't Mouwtje aan de Huizerweg is weer open. Dat bevestigt beheerder Roos Hom. Naast de woensdag kunnen kinderen ook op zaterdag en zondag tussen 11.00 en 15.00 uur weer de dieren komen aaien, knuffelen en voeren.

Uiteraard moeten bezoekers rekening houden met de anderhalve meter afstand tot elkaar en zijn zowel ouders als kinderen met COVID 19-symptomen niet welkom. Ook kinderen die geen klachten hebben maar waarvan de ouders wel symptomen hebben, zijn niet welkom.

Looproute

Hom laat weten dat er een soort van looproute voor de bezoekers is gemaakt. "Het advies is dat bezoekers zich daaraan houden, maar het is niet verplicht." De fietsjes en karretjes blijven voorlopig nog even opgeborgen; het na gebruik schoonmaken geeft te veel rompslomp.