Vacaturebank Gooise Meren

GOOISE MEREN Hieronder weer een selectie uit het brede aanbod van vrijwilligersvacatures op de website van Vrijwilligerscentrale Gooise Meren.

- Bibliotheek Gooi en Meer geeft cursussen Klik & Tik (3 lessen) en Digisterker (4 lessen) en men is op zoek naar een vrijwilliger die het leuk vindt om af en toe deze lessen computervaardigheden in de bibliotheek in Muiden of Bussum te geven. Vind je het leuk om enkele malen per jaar een cursus te geven en kun je rustig en vriendelijk uitleg geven? Dan horen wij graag van je.

- Marlies van 35 jaar woont zelfstandig in Bussum, maar wil graag wat meer naar buiten om boodschappen te doen. Wie wil dit met haar gaan oppakken en een maal per week samen de deur uit gaan om boodschappen te doen en ondertussen even gezellig met elkaar te praten. Het doel is om haar zelfvertrouwen te vergroten.

- Voor de BoodschappenPlusBus zijn wij op zoek naar chauffeurs die het leuk vinden om volgens rooster met een bus en zeven deelnemers en een begeleider op stap te gaan. Dit kan naar een museum, concert of naar een tuincentrum. Ga je graag met mensen om en weet je goed de weg, dan is deze vacature echt iets voor jou.

Reageer op deze vacatures: via www.vcgooisemeren.nl of stuur een e-mail naar vc@versawelzijn.nl of bel naar 035-6938525.


Wandelen over joodse begraafplaats

MUIDERBERG Bij ongewijzigde omstandigheden vindt op vrijdag 4 september om 14.00 uur de eerste rondleiding van het seizoen op de joodse begraafplaats plaats. Door de coronacrisis waren alle in 2020 geplande rondleidingen geannuleerd.

Het maximaal aantal deelnemers per rondleiding is gehalveerd tot twaalf en de deelnemers verzamelen zich op het parkeerterrein dat tegenover de begraafplaats ligt in plaats van in het hoofdgebouw.

Gratis

De rondleidingen langs de circa 45.000 graven zijn gratis en duren ruim twee uur. Na 4 september zijn er vooralsnog rondleidingen gepland op 6, 9, 13 en 16 september. Meer info en het inschrijfformulier zijn te vinden via nihs.nl.