Afbeelding
Foto: Inter Visual Studio/ Judith van Dijkhuizen

Flinke brand bij Bussumse stomerij

BUSSUM Aan de T.B. Huurmanlaan in Bussum is in de nacht van maandag op dinsdag brand uitgebroken bij stomerij Iron Man. Omstreeks 1.45 uur werd de brandweer opgeroepen.

Omdat er mogelijk nog mensen in de woning boven het brandende pand zouden zijn, schaalden de hulpdiensten al snel op naar het sein ‘middelbrand’. Hierdoor kwamen meerdere eenheden ter plaatse. Bij aankomst waren alle bewoners inmiddels al buiten.

Er kwam veel rook vrij uit het pand en twee woningen zijn ontruimd geweest. De brandweer had de brand snel onder controle en kon voorkomen dat het oversloeg naar de naastgelegen woningen. Hierbij zijn meerdere sloopwerkzaamheden verricht om de brand beter te kunnen bestrijden.

Mogelijk heeft er kleding in brand gestaan, maar daar spreekt brandweerpost Bussum zich niet over uit. Stichting Salvage kwam ter plaatse om de schade voor de betrokkenen verder af te handelen.


Verscherpt toezicht door illegale activiteiten op eiland Hooft

MUIDEN De vele bezoekers van eiland Hooft houden zich niet allemaal aan de spelregels, laat Staatsbosbeheer weten. “Er wordt illegaal gekampeerd, gebarbecued, gefeest, afval gedumpt, kampvuur gemaakt, voorzieningen vernield en het gebied wordt als illegaal toilet gebruikt.”

Ondanks vele waarschuwingen en handhavingsacties loopt de overlast de spuigaten uit. In samenwerking met de gemeente, Rijkswaterstaat en de politie wordt er wekelijks verscherpt toezicht gehouden en extra gehandhaafd. Spelbrekers kunnen rekenen op een boete.
Afgelopen voorjaar heeft Staatsbosbeheer acht boten met afval van het onbewoonde eiland moeten halen. “Als je het niet verwijdert, verdwijnt het in de magen van vogels of belandt het in het water.” Enkele bezoekers gebruiken bomen van het eiland voor hun kampvuur en er is veel geluidsoverlast in de weekenden door illegale feestjes. “Het eiland is niet ingericht voor dit soort recreatie en het schaadt de natuur.”