Meerdere vaartuigen hadden hulp nodig.
Meerdere vaartuigen hadden hulp nodig. Foto: Reddingsbrigade Naarden

Zomers weekend zorgt voor drukte bij Reddingsbrigade

NAARDEN De Reddingsbrigade Naarden had dit zomerse weekend haar handen vol. Het mooie en warme zomerweer zorgde voor veel hulpverleningsinzetten op het water.

Meerdere vaartuigen met motorproblemen zijn door de lifeguards van de Reddingsbrigade geholpen en teruggesleept naar een veilige haven. Daarnaast waren er ook inzetten voor ernstiger zaken.

Bevangen door warmte

Op zaterdag werd de hulp ingeroepen door opvarenden van een motorboot. Zij hadden een baby van zes maanden oud aan boord die bevangen was door de warmte. Na een temperatuurmeting bij de baby werd direct de schaduw opgezocht en zijn lifeguards gestart met koelen. De meldkamer vond de situatie dermate ernstig dat een ambulance ter plaatse kwam om de baby voor verder onderzoek naar het ziekenhuis te brengen.

Een dag later kwam het bericht dat het goed gaat met de baby en weer is opgeknapt, mede door het snelle handelen van de Reddingsbrigade Naarden, GMK en de ambulancedienst.

Suppers

Zondag werd een vermissing van twee suppers van 14 en 20 jaar oud gemeld. Zij waren eerder die middag vertrokken vanaf het surfstrand bij Almere-Haven en peddelden met de wind mee richting eiland de Schelp. De terugweg tegen de wind in duurde langer en er werd alarm geslagen door achterblijvers. Reddingsboot Ronduit kwam de suppers tegen en nam ze aan boord. De suppers waren zich er niet van bewust dat ze al zo lang weg waren en mensen ongerust waren geworden. De reddingsboot bracht ze terug bij het strand bij Almere Haven.