Voor de kinderen die deze zomer thuis bleven was er genoeg te spelen.
Voor de kinderen die deze zomer thuis bleven was er genoeg te spelen. Foto:Bob Awick

Laatste spelletjes van zomervakantie

MUIDERBERG Op deze warme dagen vlak voor het einde van de zomervakantie spelen kinderen mee met de laatste zomerspelletjes van Gooise Meren Beweegt, met als afsluiter: de Watergames!

"Het zijn allerlei laagdrempelige spelletjes met water waaraan iedereen kan meedoen", vertelt Marielle Nienhuis van Gooise Meren Beweegt. "En ik heb collega’s tijdens de voorbereidingen al met waterballonnen bezig gezien.”
De hele zomer door organiseert Gooise Meren Beweegt buitenactiviteiten voor kinderen uit de gemeente, van touwtrekken en suppen tot bos- en -heidegames. Het initiatief van de wekelijkse spelletjes is bedacht voor kinderen die deze zomer niet op vakantie zijn gegaan en thuisbleven.

“Het is nu zo’n gekke zomer", aldus Nienhuis. "Er zijn best wat kinderen die thuis zijn gebleven en sommige deden zelfs meerdere keren per week mee. Vorige week kwam er zelfs nog een kindje naar mij toe dat vroeg: ‘Wanneer is dit weer? Want ik vind het zo leuk.’ Je merkt echt het enthousiasme van de kinderen en dat is heel leuk om te zien.” Na deze week organiseert Gooise Meren Beweegt weer peutergym en naschoolse activiteiten.

Meedoen aan de laatste Watergames kan woensdag 12 augustus op het strand van Muiderberg, donderdag 13 augustus op het Naarderstrand en donderdag 14 augustus op De Groene Long in Bussum.