Edita Moliené (42) uit Naarden kwam in september 2018 om het leven.
Edita Moliené (42) uit Naarden kwam in september 2018 om het leven. Foto:Politie

Erwin G. in hoger beroep tegen celstraf doden Naardense Edita Moliené

NAARDEN De 44-jarige Erwin G. die drie weken geleden door de rechtbank is veroordeeld tot 14,5 jaar celstraf voor het doden en dumpen van Edita Moliené (42) in de Muidertrekvaart gaat in hoger beroep, zo laat het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden weten.

De veroordeelde Bussumer zou zijn ex-partner, met wie hij een kortstondige relatie had, in september 2018 hebben omgebracht en haar lichaam, gewikkeld in een opblaaszwembad, in de Muidertrekvaart hebben gedumpt. De officier van justitie eiste eerder een gevangenisstraf van 15 jaar. De rechtbank vond een gevangenisstraf van 14 jaar passend voor de gruwelijke en schokkende gang van zaken rondom de dood van Moliené. Daarbij kwam 6 maanden celstraf voor verboden wapenbezit. Misdaadjournalist Peter. R. De Vries staat de nabestaanden bij en reageerde vorige week in RTL Boulevard: “Voor hen is het een hard gelag, vooral omdat de verdachte tijdens de rechtszaak niet of nauwelijks enige openheid van zaken heeft willen geven, maar nu wel in hoger beroep gaat. Dat is zijn recht en hij heeft ook niet veel te verliezen. Hij heeft 14,5 jaar gekregen en de maximumstraf voor zijn delict is vijftien jaar. Dat riskeert hij wel.” Wanneer het hoger beroep van Erwin G. plaatsvindt is nog onbekend.


Coronabesmetting gestegen

GOOISE MEREN Het aantal coronabesmettingen in 't Gooi en de Vechtstreek is de afgelopen week met 42 gestegen tot in totaal 764.

Vooral op zondag (10) en maandag (12) waren er hogere stijgingen van het aantal nieuwe besmettingen. Daarmee zijn dit de grootste stijgingen sinds 1 juni.