Afbeelding

Maartje Veldman

Maartje Veldman (62) woont in Naarden. Ze is vrijwilligerscoördinator en zorgvrijwilliger in het C’est la Vie-Huis in Naarden.

Waar ben je druk mee?
"Naast mijn vrijwilligerswerk pas ik met regelmaat op mijn kleinkinderen, sport ik een aantal keren per week en ga ook nog eens graag naar een mooi museum of bijzondere tentoonstelling."

Lievelingsmuziek?
"Ik hou van jazz en pop, maar ga ook graag naar een klassiek concert."

Een ideale vrije dag?
"Een lege agenda en aan het eind van de dag toch zeggen dat ik leuke mensen heb gesproken, een mooie tentoonstelling heb bezocht en heb genoten van de zon."

Wat zou je doen met een miljoen?
"Het grootste gedeelte weggeven aan een doel waarvan ik zeker weet dat er niets aan de strijkstok blijft hangen; bijvoorbeeld een deel aan het hospice schenken ten behoeve van zaken die ze echt hard nodig hebben."

Wie verdient een pluim?
"Alle vrijwilligers in Nederland en met name 'onze' vrijwilligers in het C'est la Vie-Huis."

Hoe houd jij het uit in coronatijd?
"Prima, ik mag werken, zie mijn (klein)kinderen, geniet van de natuur en zie genoeg mensen."

Goed gesprek?
"Moeder Theresa, kan helaas niet meer omdat ze al lang geleden overleden is. Ik was ooit in Calcutta, helaas was zij er toen net niet."

Een dag de burgemeester?
"Luisteren naar de bewoners en zien wat ik ermee kan doen en dat ook echt uitvoeren. Ik denk dat onze burgemeester het prima doet."

Waar maak je je zorgen om?
"Om de gevolgen van het nog niet op peil zijn van de reguliere zorg, en om de economische gevolgen van alle maatregelen voor heel veel mensen nu corona zich gedeisd houdt."