Vestingeiland 2020 niet op het eiland, maar thuis

NAARDEN Het coronavirus heeft voor vele evenementen roet in het eten gegooid, zo ook voor het Vestingeiland. Het Naardense huttenbouwkamp dat iedere zomer voor vrolijk getimmer in de vesting zorgt, kan voor het eerst in het ruim 50-jarig bestaan niet doorgaan.

Normaal gesproken worden er op het eiland in de gracht van Naarden-Vesting een week lang hutten gebouwd en allerlei activiteiten georganiseerd zoals een waterspel, kampvuur en playbackshow. Dit jaar blijft die zomerpret helaas uit.

Maar niet getreurd, want de organisatie wilde Vestingeiland 2020 niet zomaar aan zich voorbij laten gaan. Een enthousiaste groep vrijwilligers van de Stichting Vestingeiland Naarden heeft de schouders eronder gezet en een alternatief programma gemaakt voor de kinderen van acht tot en met twaalf jaar uit Naarden en omstreken: Eiland Book of Records.

Het programma van Eiland Book of Records bevat allerlei verschillende opdrachten die de kinderen vanuit huis, alleen of met een groepje kunnen uitvoeren. Hiermee kun je laten zien hoe creatief, snel of handig jij bent. Deelname aan het Eiland Book of Records is gratis en vrijblijvend en vindt plaats in de week van 10 tot en met 14 augustus. Aanmelden kan tot en met 9 augustus via de website van Vestingeiland.

Meer informatie:
www.vestingeiland.nl.