Dansoptreden tijdens Bussum Cultureel vorig jaar
Dansoptreden tijdens Bussum Cultureel vorig jaar Foto:

Bussum Cultureel gaat coronaproof met On The Move

BUSSUM Ondanks dat de organisatie van Bussum Cultureel in mei aangaf dat de 17e editie dit jaar niet kan plaatsvinden, is er toch een alternatief plan bedacht. Het bestuur wil hiermee de culturele instellingen, die het door de coronacrisis toch al moeilijk hebben, een hart onder de riem steken en ze een 'coronaproof' podium bieden.

"Wij vonden het min of meer onze plicht om iets te bieden", vertelt Mirjam Smets van Bussum Cultureel. "Het was verschrikkelijk vervelend om het evenement te annuleren, maar toen dachten we: digitaal kan altijd en op papier ook." In de oude vorm gaat Bussum Cultureel niet door, maar er zijn drie alternatieven bedacht zodat culturele instellingen zich toch kunnen presenteren: via de website van de organisatie, met advertenties in huis-aan-huis-bladen en mogelijk met straattheater. Smets: "We zijn bezig om op 5 september, wanneer Bussum Cultureel eigenlijk zou plaatsvinden, straattheater te organiseren. Het idee is dat het coronaproof optredens zijn waar je voorbijloopt en afstand kunt houden."
Culturele instellingen zoals de lokale muziekverenigingen of dansscholen mogen ook zelf optredens verzorgen. Tevens worden er op die dag door het promotieteam goodiebags uitgedeeld waar verenigingen zelf iets in mogen doen, zoals een folder of een kortingskaart.
De optredens op 5 september zijn nog onder een klein voorbehoud. "Stel dat er weer iets gebeurt, dan kunnen we het snel oplossen en het afblazen", licht Smets toe. "Maar vooralsnog is dat nog niet aan de orde. Iedereen doet zijn best om toch een heel klein Bussum Cultureeltje te organiseren." Op de website van Bussum Cultureel mogen alle culturele instellingen zich aanmelden en wordt er samen met de organisatie een plan gemaakt om toch een spreekwoordelijk podium te creƫren dit jaar.

Aanmelden kan tot en met 24 augustus via bussumcultureel.nl