Verpleegsters te velde van ,,Volksweerbaarheid
Verpleegsters te velde van ,,Volksweerbaarheid". Jonge vrouwen die mede kunnen werken bij de verdediging des vaderlands Foto: Picasa

Naarden viert geboorte van Juliana in 1909

Uit: Van Week tot Week, geïllustreerd tijdschrift. Aflevering van 15 Mei 1909.

't Was geen wonder dat, toen de heerlijke gebeurtenis, die ons volk met zoo onuitsprekelijke blijdschap vervult --de geboorte van Prinses Juliana, ons Oranjekind-- allerwege de liefde voor het vaderland en ons dierbaar Huis van Oranje deed opvlammen, dat de Vereeniging Volksweerbaarheid spontaan de leiding op zich nam feest te vieren.

Zoo was het ook te Naarden, de oude veste, die van de verschrikkingen onder 't vreemde juk kan meepraten en daarom de waarde van de vrijheid en onafhankelijkheid dubbel gevoelt.

De leiding van het feest op 10 Mei jl. was geheel in handen van de verschillende onderafdeelingen der afdeeling Naarden van Volksweerbaarheid, die met medewerking van enkele andere burger- en militaire Vereenigingen inderdaad een alleszins mooi feestprogramma in elkaar gezet hebben.

De ruimte laat niet toe er hier veel over uit te wijden. Alleen zij vermeld, dat voor de werkelijk zeer schoone muziekuitvoering in de Groote Kerk, waarmede het feest plechtig geopend werd, 2000 programma’s uitgedeeld werden en nog kwamen er te kort.

's Avonds voerden leden en aspiranten van de Gymnastiek-Vereeniging boven op artilleriekazerne standen uit, verlicht door bengaalsch vuur, die een buitengewoon mooien indruk maakten.

Leden en aspiranten van de Gymnastiekvereeniging ,,Keizer Otto
,,Colonne geweer
Een strijd om de vlag door dezelfde Vereeniging gegeven op plein vóór de bomvrije artilleriekazerne