Vacaturebank Gooise Meren

GOOISE MEREN Hieronder weer een selectie uit het brede aanbod van vrijwilligersvacatures op de website van Vrijwilligerscentrale Gooise Meren.

- In een seniorenwoning van Sherpa in Bussum wonen twee oudere heren die een vrijwilliger zoeken die met hen op stap kan gaan. Ze hebben nauwelijks familie meer en vinden het fijn om af en toe met iemand iets te ondernemen. Wilt u met een van hen kennismaken?

- Voor het inloopspreekuur van het Digitaalhuis in wijkcentrum Uit-Wijk (dinsdag van 10.00 tot 11.00 uur) zijn wij op zoek naar een wegwijzer op het gebied van taal. Met behulp van een speciale website kun je iemand doorverwijzen met betrekking tot de taalvraag en zoek je naar de meest passende verwijzing. Het is belangrijk dat je affiniteit hebt met diversiteit en culturele achtergronden. Tijdens de schoolvakanties is het spreekuur gesloten.

- Samenspraak, een project van Gilde Gooi-Noord, zoekt taalmaatjes. Voor heel Gooise Meren zijn wij op zoek naar taalmaatjes die het leuk vinden om inwoners beter Nederlands te leren spreken of te leren lezen en die geïnteresseerd zijn in andere culturen. Je hoeft geen onderwijservaring te hebben, maar wel affiniteit met de Nederlandse taal.

Reageer op deze vacatures via: www.vcgooisemeren.nl of stuur een mail naar vc@versawelzijn.nl of bel naar 035-6938525.


Fietsmaatjes gevraagd voor duofiets Versa en Maatjesproject

GOOISE MEREN Versa Welzijn én het maatjesproject hebben samen een duofiets gekocht en zijn dringend op zoek naar fietsmaatjes.

Er zijn veel aanmeldingen van oudere inwoners in Gooise Meren die graag samen met een vrijwilliger met de duofiets op stap willen gaan. De duofiets heeft trapondersteuning, waardoor het heerlijk makkelijk fietst.
Aanmelden als maatje mag ook op tijdelijke basis. De duofiets staat gestald in de parkeergarage van wijkcentrum de Palmpit aan de Koekoeklaan 3 in Bussum.

Aanmelden als maatje via Marga Donker: 06-30247810