Afbeelding
Foto: Politie

Autovandalen Bussum en Hilversum-Noord nog spoorloos

BUSSUM Twintig autospiegels en drie autoruiten zijn - voor zover bekend - in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 3.00 en 4.00 uur vernield in Bussum en Hilversum-Noord. De politie heeft nog geen idee wie er achter de vernielingen zit.

In Bussum was het raak in de Prins Bernhardlaan en de Beeklaan. Op de Buisweg, de Lage Naarderweg, Verschurestraat en Erfgooiersstraat in Hilversum zijn ook auto's vernield, net als de informatieborden op station Hilversum Media Park. Onduidelijk is nog of er een verband bestaat tussen deze incidenten.

De politie, zegt een woordvoerder, is nu druk doende met het bestuderen van camerabeelden. “Maar wat ons op is gevallen is dat wel veel mensen iets hebben gehoord of gezien, maar niet de politie hebben gebeld. Wij vragen hun daarom om bij een eventueel volgende keer dit wel te doen.”

Op social media liet iemand al weten dat de daders vier jongens zijn tussen de 20 en 30 jaar. De politie heeft die reacties uiteraard ook gezien, maar kan geen signalement geven van de daders. Bovendien, blijkt uit verschillende getuigenverklaringen, loopt het aantal daders uiteen.