Afbeelding
Foto: Politie

3 jaar cel geëist voor gewelddadige woningoverval Naarden

NAARDEN Tegen de 31-jarige Chileen is vrijdagmiddag bij de rechtbank 36 maanden celstraf geƫist voor medeplegen van een gewelddadige woningoverval aan de Dr. Anthon van de Horstlaan.

De Chileen zou samen met een 17-jarige medeverdachte de Naardense woning op 14 februari rond 14.00 uur via een openstaand dakraam zijn binnengekomen. Een van de bewoners was op dat moment thuis en werd verrast in zijn slaap. De man werd gekneveld, geslagen en opgesloten in de douche. Terwijl de twee mannen binnen waren, was de politie al onderweg, gewaarschuwd door een oplettende buurtbewoner. De Chileen ontkende vrijdagmiddag dat hij geweld tegenover het slachtoffer had gebruikt. Dit zou de mededader hebben gedaan. Zijn advocaat vroeg de rechtbank hem van het geweld vrij te spreken.

Volgens de verdachte was zijn rol ondergeschikt. Toen hij de woning binnenkwam was het slachtoffer al gekneveld door de medeverdachte. Hij wilde daar niets mee te maken hebben en zou de woning rechtsomkeert weer hebben verlaten. Toen hij weer buiten kwam werden hij en de mededader door de gealarmeerde politie aangehouden. Het slachtoffer heeft verklaard dat hij door beide verdachten is gekneveld en geslagen. De minderjarige medeverdachte is afgelopen dinsdag door de kinderrechter veroordeeld tot 9 maanden jeugddetentie, onder meer voor deze woningoverval.


Fietser (85) overleden na aanrijding auto

BUSSUM Een 85-jarige fietser werd woensdagmiddag aangereden aan de Prinses Irenelaan en is in het ziekenhuis overleden.

Een 78-jarige automobilist uit Bussum reed vanuit de J.F. Evertslaan linksaf de Prinses Irenelaan op. De fietser reed op de Prinses Irenelaan richting de Meentweg en verleende geen voorrang, waardoor ze elkaar raakten. De fietser kwam ten val en is vermoedelijk met zijn hoofd hard op de grond terechtgekomen. Met spoed is de fietser naar het ziekenhuis gebracht, waar hij donderdagochtend overleed. De politie is op zoek naar getuigen.