Proosten op de samenwerking.
Proosten op de samenwerking. Foto: © Bob Awick

Vrienden van het Spiegel tekent overeenkomst met gemeente

BUSSUM Wethouder Nico Schimmel en Philip Tulleken, voorzitter van de Vereniging Vrienden van het Spiegel, hebben afgelopen vrijdag in de Koepel in het Majellapark onder het toeziend oog van burgemeester Han ter Heegde een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

De gemeente Gooise Meren en de Vereniging Vrienden van het Spiegel gaan een samenwerkingsovereenkomst aan voor de duur van vijf jaar. De vereniging zet zich al vele jaren in voor de bescherming van het milieu, met name de natuur en het woon- en leefklimaat en het bevorderen van de gemeenschapszin tussen de bewoners van de wijk.

De goede samenwerking met de gemeente voor een schone, veilige en sociale leefomgeving wil het college bekrachtigen met deze samenwerkingsovereenkomst. Voor de Vrienden van het Spiegel is het daarnaast belangrijk om een convenant te sluiten om zo in 2020 al aanspraak te kunnen maken op de financiële bijdrage van de gemeente om hun activiteiten te ondersteunen.

Gesprekspartner

De gemeente stimuleert de vorming van bewonersplatforms, stads- en dorpsraden. Op dit moment zijn er samenwerkingsovereenkomsten met acht bewonersplatforms. In de kern Bussum is dit het tweede bewonersplatform. Het college wil dat zo veel mogelijk bewoners kunnen meedenken en meebeslissen over actuele vragen en onderwerpen die hun aangaan. "Onze opgave is continu te werken aan de samenwerking met relevante partners. Bewonersplatforms zijn belangrijke gesprekspartners voor de gemeente en hebben ook een belangrijke rol in het vergaren van wensen en meningen van bewoners. Hun inbreng is een indicatie van wat er speelt."