Henk Makker met zijn echtgenote.
Henk Makker met zijn echtgenote. Foto: Arak de Jong

Bussumse schooldirecteur Henk Makker krijgt lintje bij afscheid

BUSSUM Henk Makker, die eind vorige week na 21 jaar afscheid nam van basisschool De Hoeksteen, is koninklijk onderscheiden; een mooie 'kers op de taart’ van zijn directeurschap.

De 69-jarige Hilversummer is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg het lintje uit handen van burgemeester Pieter Broertjes, omdat Makker in Hilversum woont. "Hij geeft blijk van een sterk leiderschap, heeft een ondernemend karakter én de kracht om mensen te verbinden", aldus Broertjes.
Makker vond op De Hoeksteen een goede balanspositie, zoals hij eerder tegenover deze krant zei. "Als directeur heeft Henk ervoor gezorgd dat de school een voorloper is in het gebruik van de nieuwste technologieën", aldus Broertjes. Zo werkte de school al heel snel met de nieuwe lesmethoden Snappet en Mediawijs, werden de leerkrachten gemotiveerd om elk schooljaar vernieuwende leermethoden in te passen en zette Makker zich in voor de introductie van digitale schoolborden. Ook zorgde hij ervoor dat alle leerlingen vanaf groep 3 een eigen laptop hadden. Samen met het bestuur heeft Makker de school financieel gezond gemaakt, vervolgde Broertjes.

In Bussum en omstreken wordt zijn inzet al langere tijd aangemerkt als 'persoonlijke bijzondere verdiensten die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben'. Maar nu is dus ook Den Haag hiervan op de hoogte, wat leidde tot de koninklijke onderscheiding.