HEMA Bussum naar C&A-pand

BUSSUM Goed nieuws voor de HEMA-liefhebbers. De winkelketen verdwijnt weliswaar van het Julianaplein, maar blijft in Bussum en trekt in de loop van volgend jaar in het oude C&A-pand aan de Nieuwe Brink.

Het verhaal gaat dat de vroegere schoenenwinkel op de Nieuwe Brink bij de HEMA wordt gevoegd, maar dat kon door een HEMA-woordvoerder (nog) niet worden bevestigd. Op de Nieuwe Brink komt eerst een outlet. "Dat doen we vaker om de mensen vast aan de nieuwe locatie te laten wennen", is de uitleg.

Supermarkt Jumbo trekt wellicht in het huidige HEMA-pand aan het Julianaplein. "Momenteel zijn we diverse locaties aan het bekijken om te zien welke Jumbo zal gaan invullen. Daarover zijn we nog in gesprek. Het is nu nog te vroeg om hier meer over te melden", reageert een Jumbo-woordvoerder.

Albert Heijn is minder blij met de concurrentie. Een woordvoerder zegt: "Wij hebben inderdaad vernomen dat er op het Julianaplein een supermarkt bij komt en maken ons daar een beetje zorgen over. Dat zit hem met name in de parkeerfaciliteiten. Er is nu één parkeergarage en wij vragen ons af of dat toereikend is voor twee supermarkten."


Grote impuls

Vervolg voorpagina

Om in 2022 mogelijk wel de Gooise Nachttrein op de stations in Naarden en Bussum te laten stoppen, wordt nu door het college de haalbaarheid en de precieze kosten onderzocht. Een eerdere schatting kwam uit op 110.000 euro exclusief BTW, voornamelijk voor het in bedrijf houden van de stations.

Impuls

De VVD gaf in de aangenomen motie aan dat een nachttrein met verbinding naar grote steden de 24-uurs bereikbaarheid van de regio een grote (economische) impuls geeft. "Natuurlijk kan treinverkeer ook overlast met zich meebrengen, maar onze bereikbaarheid staat voor ons hoog in het vaandel", aldus VVD woordvoerder Ben Hagens. "Een paar jaar geleden ontstond tumult toen de avond-dienstregeling van de NS werd gehalveerd. Dit is een initiatief tot een begin van de 24-uurs bereikbaarheid en daar mogen wij als gemeente best in investeren!" Er wordt ook gekeken naar mogelijkheden voor steun van de Regio Gooi en Vechtstreek en de Metropool Regio Amsterdam (MRA).