IJswagen in Naarderbos?

NAARDEN Ondernemer Michael van de Kuit is totaal verrast over de restricties die de gemeente Gooise Meren in de standplaatsvergunning voor Naarderbos Ontwikkeling BV heeft afgegeven. Hij mag van 4 juli tot en met 16 augustus tussen 9.00 en 19.00 uur vanuit een verkoopwagen etenswaren en drinken verkopen. "Dat heeft helemaal geen zin. Belachelijk!", lacht hij.

"Houdt de zomer op 17 augustus op en gaat de zon om 19.00 uur onder?", zegt hij verbaasd. "Ik ben volledig verrast. De burgemeester zegt altijd ruimhartig te zijn, maar ik noem dit zeer begrensd." Het afgeven van een vergunning tot 1 oktober had Van de Kuit logischer geleken.
Aanvankelijk was de ondernemer blij met en tevreden over het snelle handelen van de gemeente Gooise Meren. Binnen een paar dagen was de aanvraag voor de standplaats geregeld. Maar onder deze limitatie komt de softijsbus van Oud Valkeveen uit de jaren 60 helemaal niet naar het Naarderbos toe. Hij had overigens liever een kiosk gehad, maar de gemeente heeft het bestemmingsplan 'bevroren', waardoor er voor de bouw van een kiosk geen vergunning afgegeven kan worden. Een standplaatsvergunning past wel in dit plaatje. Een gemeentewoordvoerder laat weten dat de aanvraag voor een standplaats gedaan is tot 16 augustus.


Toch nachttrein?

GOOISE MEREN De gemeente gaat de mogelijkheden onderzoeken om toch deel te nemen aan het initiatief van een extra nachttrein tussen Utrecht en Amsterdam.

In de raadsvergadering voor het zomerreces werd een VVD-motie met een ruime meerderheid aangenomen. De extra nachttrein stopt vanaf 2021 in de weekenden op de drie stations in Hilversum, maar niet op de stations Naarden-Bussum en Bussum-Zuid. Volgens Gooise Meren is het in 2021 nog niet mogelijk om deel te nemen aan dit initiatief.

3 Grote impuls